Masīvkoka mēbeļu ražotāja "SC Koks" pērn pieauga par 21,7%

Rīga, 20.jūl., LETA. Masīvkoka mēbeļu ražotājs "SC Koks" pagājušajā gadā strādāja ar 4,124 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,7% vairāk, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 39,2% un sasniedza 604 779 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā palielinājās kompānijas realizācijā Francijā salīdzinājumā ar gadu iepriekš. 2016.gadā uzņēmums sāka projektu ar Eiropas fondu līdzdalību, kura mērķis ir izbūvēt jaunas ražošanas telpas Siguldas pagasta "Kamenēs" ar tām pielāgoto infrastruktūru, kas ļautu palielināt ražošanas jaudas un sabalansētu ražošanas procesu ar ārējos tirgos valdošo tirdzniecības sezonalitāti.

Tāpat "SC Koks" pagājušajā gadā, pamatojoties uz pirkuma līgumu, iegādājās nekustamo īpašumu, kas sastāv no zemes un ēkām. Angāra ēku uzņēmums izmanto kā noliktavu gatavās produkcijas un izejvielu uzglabāšanai. Tāpat 2016.gadā kompānija rekonstruēja zāģētavu, kas vecina zāģmateriālu sagatavošanas intensitāti ražošanai.

2017.gadā plānots sākt celt jaunu angāru ar Eiropas fondu līdzfinansējumu, lai palielinātu darbības jaudu un nodrošinātos pret sezonalitātes ietekmi uz uzņēmējdarbību. Paplašinoties ražotnei, kompānija plāno pieņemt jaunus darbiniekus. Tāpat iecerēts iegādāties jaunas iekārtas, kā arī rekonstruēt esošās ražošanas ēkas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2015.gadā "SC Koks" strādāja ar 3,389 miljonu eiro apgrozījumu un 434 367 eiro peļņu.

"SC Koks" ir reģistrēts 1998.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmums pieder Ģirtam Jankovskim (50%), Oļegam Suvorovam (40%), kā arī Tatjanai Jākobsonei-Andersonei (10%).