"TNS Latvia" peļņa pērn samazinājās par aptuveni trešdaļu

Rīga, 18.jūl., LETA. Pētījumu kompānijas SIA "TNS Latvia" apgrozījums pērn bija 3,011 miljons eiro, kas ir par 4,7% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa samazinājās par 30,2% - līdz 176 840 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums turpināja aktīvi darboties gan mediju, gan tirgus, gan sabiedriskās domas pētījumu sektorā. Kaut arī aizvadītajā gadā samazinājās uzņēmuma apgrozījums, tas turpināja ieņemt stabilu pozīciju tirgus, sabiedriskās domas un masu informācijas līdzekļu pētījumu un datu apstrādes jomā.

Aizvadītā gada septembrī uzņēmums ieviesa zīmolu "Kantar TNS", ar kuru turpmāk darboties publiskajā telpā. Vārda "Kantar" pievienošana iepriekšējam zīmolam "TNS" tiek skaidrota ar nepieciešamību informēt ietekmes puses - sabiedrību kopumā, biznesa partnerus, masu medijus u.c. par uzņēmuma piederību starptautiskajam izpētes, datu un biznesa atziņu uzņēmumam "Kantar". Uzņēmuma vadība uzsver, ka tā juridiskais nosaukums un statuss paliek spēkā un tiek lietots juridiskajā dokumentācijā.

Ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma eksperti 2016.gadā piedalījās dažādu nozaru konferencēs un semināros, tostarp saistībās ar Latvijas uzņēmumu korporatīvo sociālo atbildību un darba tirgus attīstību, ietverot jauniešu jeb tā sauktās mileniāļu paaudzes kā potenciālo darbinieku vajadzību izpēti. Iepriekšminētās aktivitātes veicināja uzņēmuma atpazīstamību un stiprināja darbu ar klientiem.

"Kantar TNS" sniegtā informācija tiek aktīvi izmantota masu medijos un Latvijas akadēmiskajā vidē, tostarp vairākas Latvijas augstskolas turpina regulāri izmantot kompānijas pētījumus kā mācību līdzekli studentiem, papildinot to ar uzņēmuma darbinieku kā vieslektoru sniegtajām klātienes lekcijām.

Atbilstoši ziņojumam, uzņēmuma klientu struktūra pērn saglabājas stabila un tiek turpināts aktīvs darbs gan ar uzņēmuma klientiem, gan ar jaunu klientu piesaisti.

Pērn tika turpināti jau iepriekšējos gados aizsāktie biznesa attīstības pasākumi, īpaši fokusējoties uz uzņēmuma darbinieku darba laika resursa efektīvu izmantošanu un novatorisku, Latvijas tirgū unikālu pētniecisko metožu ieviešanu. Pētniecisko metožu sekmīgai ieviešanai un attīstībai tika veiktas darbinieku papildus, tostarp arī starptautiskās, apmācības profesionālās kvalifikācijas un klientu attiecību vadības kvalitātes celšanai.

Uzņēmuma vadība 2017.gadā plāno turpināt sadarbību ar esošajiem un potenciālajiem klientiem gan privātajā, gan valsts sektoros kā partneris gan izpētes, gan mārketinga stratēģisko konsultāciju jomā.

Pēc ziņojumā paustā, 2017.gadā uzņēmums plāno īstenot vairākas mārketinga aktivitātes, tostarp seminārus sabiedriskā un privātā sektora uzņēmumiem un iestādēm. Tāpat uzņēmums turpinās veikt etalonmērījumus dažādās nozarēs un ietekmes pušu grupās, tādējādi stiprinot attiecības ar esošajiem un potenciālajiem klientiem. Vienlaikus paredzēts turpināt atbalstīt un sniegt profesionālus padomus gan esošajiem, gan jaunajiem klientiem.

Tāpat apjomīgas investīcijas vairāku gadu garumā tiek veiktas televīzijas auditorijas pētījuma tehnoloģiskajā un metodoloģiskajā nodrošinājumā atbilstoši jaunākajām pasaules tendencēm. Nākamajos gados uzņēmuma attīstības prioritāte ir pētniecisko novitāšu un jaunajās tehnoloģijās balstīto pētījumu projektu attīstība un kvalifikācijas paaugstināšana atbilstoši "Kantar" grupas uzņēmumos piemērotajiem standartiem.

Ziņojumā uzsvērts, ka 2017.gadā uzņēmuma vadība ieplānojusi apmācības un procesu vadības efektivitātes paaugstināšanai un klientu attiecību vadības kvalitātes uzlabošanai.

Vienlaikus, turpinot atbilstošas investīcijas personālā, informācijas tehnoloģijās un īpaši fokusējoties uz jaunu pētniecisko metožu un projektu ieviešanu Latvijas tirgū, uzņēmums plāno padziļināt un attīstīt savu piedāvājumu klāstu, kas ar globālās ekonomiskās situācijas stabilizēšanos varētu nodrošināt stabilu uzņēmuma izaugsmi nākamo piecu gadu laikā. Tāpat tiks turpināts un attīstīts jau iesāktais darbs klientu ilgtermiņa attiecību uzturēšanai un nostiprināšanai.

"TNS Latvia" 2015.gadā strādāja ar 3,159 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 253 296 eiro apmērā.

SIA "TNS Latvia" dibināta 1993.gadā un tās pamatkapitāls ir 85 372 eiro. Kompānija pilnībā pieder Igaunijas uzņēmumam AS "Emor".