"Elpa" apgrozījums šogad sešos mēnešos saglabājies apmēram iepriekšējā gada līmenī

Rīga, 14.jūl., LETA. Kazdangas piena pārstrādes uzņēmums "Elpa" šogad pirmajos sešos mēnešos strādājis ar līdzvērtīgu apgrozījumu iepriekšējā gada attiecīgajam periodam, aģentūrai LETA teica kompānijas valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis.

"Turamies apmēram pagājušā gada līmenī," sacīja Sisenis.

Viņš piebilda, ka uzņēmuma apgrozījumu šogad kopumā vēl nav iespējams prognozēt, jo tas būs atkarīgs no darbības šā gada pēdējos mēnešos, kad būs iespējams piedalīties Zemkopības ministrijas īstenotajā Eiropas Komisijas programmā "Skolas piens".

Sisenis pastāstīja, ka, pateicoties uzņēmuma dalībai šajā programmā, kompānijas apgrozījums palielinājās aizvadītajā gadā. Arī gaidāmajā mācību gadā uzņēmums plāno turpināt aktīvi piedalīties "Skolas piens" programmā. "Daudzas skolas jau interesējas par šo programmu un, kad pienāks augusts, interese noteikti būs lielāka," viņš pauda.

Viņš piebilda, ka "Elpa" orientējas uz darbību vietējā tirgū un pēdējos gados palielinājusi piegādes valsts iestādēm, jo produkcijas īsā realizācijas termiņa dēļ ir grūti izvērst eksportu. "Mēs strādājam vietējam patēriņa tirgum, jo produkcijā nepievienojam ne konservantus, ne stabilizatorus, ne augu taukus. Tāpēc ir grūtāk izpildīt pasūtījumus ārvalstīs, kur prasa garāku realizācijas termiņu. Mūsu pamata filozofija jau 24 gadus ir maksimāli dabīgi produkti. Neesam visu šo laiku lietojuši un arī neplānojam lietot dažādas piedevas, kas nav dabīgas, lai paildzinātu realizācijas termiņu," uzsvēra Sisenis.

"Elpa" valdes priekšsēdētājs atzīmēja, ka iepriekš minētā iemesla dēļ uzņēmums mēģina ražošanā ieviest modernas produkcijas iepakošanas tehnoloģijas, kas nodrošinātu mazāku produkcijas saskarsmi ar apkārtējo vidi un tādā veidā pagarinātu tās realizācijas termiņu.

"Elpa" 2016.gadā strādāja ar 3,706 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 4,7 reizes un bija 5175 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Elpa" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 85 910 eiro. Uzņēmums pieder deviņām privātpersonām, tostarp uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Gundaram Sisenim. Kompānija ražo pienu, kefīru, jogurtu, saldo un skābo krējumu, biezpienu, mīkstos sierus, kā arī puscieto kazas sieru.