Dārzeņu un augļu pārstrādātājs "Kronis" šogad cer sasniegt apgrozījuma pieaugumu

Rīga, 29.jūn., LETA. Dārzeņu un augļu pārstrādātājs "Kronis" šogad cer sasniegt apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, aģentūrai LETA sacīja kompānijas valdes loceklis Aivars Svarenieks.

Viņš pastāstīja, ka šogad pirmajā pusgadā "Kronis" ir kāpinājis apgrozījumu salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laikā posmu un kompānija cer arī šogad otrajā pusgadā strādāt tikpat veiksmīgi, kā arī kāpināt apgrozījumu šogad kopvērtējumā.

Svarenieks pastāstīja, ka uzņēmums pērn iesaistījās Latvijas pārtikas kompetences centra zinātniskajā projektā, kura ietvaros strādā pie jauniem produktiem ārvalstu tirgiem. "Plānojam adaptēt mūsu esošos produktus ārvalstu tirgiem. Piemēram, Zviedrijas tirgum ražot produkciju ar attiecīgajā tirgū raksturīgām garšas niansēm, atbilstošā konsistencē, iepakojumā un tilpumā," viņš teica. Tā kā pagaidām iespējas pielāgot produktus vairāku valstu patērētājiem vēl tiek izzinātas un pētītas, projekta rezultāti varētu būt gaidāmi vien nākamgad.

Viņš pastāstīja, ka patlaban uzņēmums ārvalstīs realizē produkciju galvenokārt etniskajos veikalos, kur iepērkas izbraucēji no bijušajām Padomju savienības valstīm. Līdz ar dalību Latvijas pārtikas kompetences centra zinātniskajā projektā uzņēmums cer piesaistīt ārvalstu pamatnāciju, ražojot šo cilvēku iecienītos produktus. Pagaidām vēl nav līdz galam zināms, kuriem tirgiem un kādus konkrēti produktus iecerēts adaptēt, jo projekts vēl pilnā sparā turpinās, viņš piebilda.

Svarenieks pastāstīja, ka kopumā situācija uzņēmuma ārvalstu realizācijas tirgos - Īrijā, Lielbritānijā, Vācijā - ir stabila. Taču Krievijā joprojām vērojamas valūtas vērtības svārstības.

LETA jau vēstīja, ka 2016.gadā strādāja ar 2,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,7% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 2,8 reizes un bija 1270 eiro, liecina datubāzē "Firmas.lv" pieejamais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Kronis" ir dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 678 198 eiro. Kompānijas lielākie īpašnieki ir Jānis Āboliņš (46,16%) un Aivars Svarenieks (40,04%).