"Lexel Fabrikas" apgrozījums pērn samazinājies par 10,2%

Rīga, 27.jūn., LETA. Elektrotehnisko iekārtu un elektromateriālu ražotāja SIA "Lexel Fabrika" pērn strādāja ar 44,07 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāks nekā 2015.gadā, pērn ciesti arī 1,942 miljonu eiro zaudējumi salīdzinājumā ar 2015.gadā gūto peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pēc ievērojamā apgrozījuma kāpuma 2015.gadā, kritums par aptuveni 10% jau tika prognozēts. Tas tiek skaidrots ar vienas produktu līnijas, kas neieguva plānoto tirgus daļu, ražošanas pārtraukšanu. Lai to kompensētu, tika izveidoti uzkrājumi ražošanas restrukturizācijai, kas, savukārt, uzņēmumam radīja zaudējumus.

Pagājušā gada vasarā "Lexel Fabrika" pārcēla atlikušo ražošanu uz jaunajām telpām Rīgā, Krustpils ielā 35A. Tāpat pērn atjaunotas ražošanas telpas 3200 kvadrātmetru platībā, lai varētu sākt jaunu produktu līniju ražošanu.

Pērn galvenā uzmanība pievērsta jaunu elektronisko ierīču ražošanai, piemēram, elektronisko izstrādājumu ražošanas pārņemšana no radniecīgiem uzņēmumiem Zviedrijā un Vācijā. Daļa no elektromehānisko produktu ražošanas tika nodota apakšuzņēmējiem.

"Lexel Fabrika" vadība ir pārliecināta, ka 2017.gadā izdosies pilnībā atjaunot pārdošanas apjomus un strādāt ar peļņu. Tiks arī ieviestas jaunas ražošanas līnijas iespiedshēmu plašu ražošanai.

2015.gadā "Lexel Fabrika" strādāja ar 49,096 miljonu eiro apgrozījumu un guva 3,088 miljonu eiro peļņu.

"Schneider Electric" ražošanas uzņēmums "Lexel Fabrika" Latvijā darbojas kopš 1993.gada, uzņēmuma 100% kapitāldaļu īpašniece ir Dānijā reģistrētā "Shneider Nordic Baltic".

Rūpnīca specializējas elektromehānisko un elektronikas produktu ražošanā, tostarp izgatavo gaismas regulatorus, termostatus, kustību sensorus, dūmu detektorus, gaismas slēdžus.

Francijas koncerns "Schneider Electric" darbojas vairāk nekā 100 pasaules valstīs, nodarbina ap 170 000 darbinieku un piedāvā integrētus risinājumus elektroenerģijas jomā, balstoties uz tādiem tirgus segmentiem kā rūpniecība, infrastruktūra, ēku vadība un elektroapgāde, datu centri un tīkli, dzīvojamās ēkas.