Iepakojuma ražotājai "VG Kvadra Pak" pērn apgrozījums samazinājies par 19,4%

Rīga, 24.jūn., LETA. Kartona iepakojuma ražotājas AS "VG Kvadra Pak" apgrozījums pērn bija 10,654 miljoni eiro un tas ir samazinājies par 19,4%, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies aptuveni divas reizes un bija 614 960 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājums pērn galvenokārt ir saistīts ar produkcijas ražošanas samazināšanos Krievijas tirgum. Saražoto produkciju "VG Kvadra Pak" eksportē uz 11 valstīm, galvenie tirgi ir Eiropas Savienības valstis un vietējais tirgus.

Pērn uzņēmumā ir iegādāta un pieņemta ekspluatācijā jauna pakošanas iekārta. Tāpat noliktavas vajadzībām ir iegādāta zeme un ēka Rīgā, Vienības gatvē 11A.

Šogad "VG Kvadra Pak" plāno palielināt apgrozījumu, piesaistot jaunus klientus stratēģiskajos tirgos - Skandināvijā un Baltijas valstīs, kas ļautu palielināt arī peļņu. Plānota arī jaunu iekārtu iegāde, lai palielinātu darbības efektivitāti.

2015.gadā "VG Kvadra Pak" strādāja ar 13,211 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,25 miljonu eiro peļņu.

Jau ziņots, ka kopš 1991.gada uzņēmums darbojās ar nosaukumu AS "Kvadra Pak". Laika gaitā uzņēmums kļuva par vienu no vadošajiem kartona iepakojuma ražotāju Baltijas valstīs.

2012.gadā Eiropas lielākais neatkarīgais kartona iepakojuma ražotājs "Van Genechten" iegādājās atlikušos 50% AS "VG Kvadra Pak" akciju, tādējādi "Van Genechten" tagad pieder 100% akciju. Darījuma summa, par kādu "Van Genechten" iegādājies atlikušos 50% "VG Kvadra Pak" akciju, netika atklāta.

"Van Genechten Packaging" ir uzņēmumu grupa ar desmit kartona iepakojuma ražošanas rūpnīcām septiņās valstīs, kas nodrošina Eiropas plaša patēriņa preču ražotājus ar kartona kārbām, iepakojumu no mikrogofras un pakošanas sistēmām.

Grupas sastāvā ir arī "VG Automation" un "VG Extrusion", kas piedāvā individuālus risinājumus iepakošanas līnijām un plašu klāstu ar barjerlamināciju gan grupā, gan tirgum kopumā. Grupas gada apgrozījums pārsniedz 300 miljonus eiro, gadā pārstrādājot vairāk nekā 200 000 tonnu kartona un nodarbinot 1600 cilvēkus.