"Miķelāni bekons" pagaidām ir atteicies no idejas sākt aktīvu darbu mazumtirdzniecībā

Rīga, 29.maijs, LETA. Cūkkopības komplekss "Miķelāni bekons" pagaidām ir atsacījis no idejas sākt aktīvu darbu mazumtirdzniecībā, pretēji pagājušā gada plāniem, atverot mazumtirdzniecības veikalus Līvānos, Jēkabpilī un Jelgavā, aģentūrai LETA uzzināja uzņēmumā.

Cūkkopības kompleksa valdes priekšsēdētājs Ilvars Strazdiņš aģentūrai LETA teica, ka kompānijai patlaban ir veikals un ēdnīca Jēkabpilī, renovētajās cūkkopības kompleksa vēsturiskajās telpās, savukārt pārējās tirdzniecības vietas nācies slēgt. "Smagās situācijas dēļ cūkkopības nozarē un saistībā ar cūkgaļas cenu kritumu zem pašizmaksas pārējo uzņēmuma veikalu darbība nebija rentabla un radīja uzņēmumam zaudējumus. Tāpēc kompānija izlēma tos slēgt," teica Strazdiņš.

Vienlaikus viņš teica, ka uzņēmums kā alternatīvu ir sācis piedāvāt pircējiem iespēju iegādāties cūkgaļu ar piegādi līdz mājām. Jēkabpils un Aizkraukles iedzīvotājiem pasūtījumam nav minimālā ierobežojuma, bet tālākām piegādēm gan ir.

Viņš arī atzina, ka mazumtirdzniecība kompānijai ir jaunums, tāpēc vēl ir daudz jāapgūst, lai atrastu balansu starp ieņēmumiem un izdevumiem. Uzņēmuma plānos šogad neietilpst jaunu veikalu atklāšana, bet kompānija pēta iespējas sākt izbraukuma tirdzniecību.

Strazdiņš arī pastāstīja, ka kopumā cūkkopības kompleksā patlaban mīt 30 000 rukšu. Nedēļā no kompleksa pārstrādei aiziet apmēram 2000 bekona. "Miķelāni bekons" pārstrādāto gaļas apmēru ir palielinājis līdz 120 000 -150 000 kilogramiem mēnesī, un turpina augt un attīstīties, iegūstot arvien jaunus sadarbības partnerus un paplašinot klientu loku. "Nelielos apjomos savu produkciju eksportējam uz Lietuvu, bet kopumā situācijā, kad Āfrikas cūku mēra dēļ eksporta iespējas ir ierobežotas, cūku audzētājiem ļoti svarīgs ir vietējais tirgus," sacīja Strazdiņš. Cūkkopības kompleksa valdes priekšsēdētājs arī izteica aicinājumu iedzīvotājiem pievērst uzmanību cūkgaļas izcelsmei un izvēlēties Latvijā ražotu cūkgaļu.

Jau vēstīts, ka "Miķelāni bekons" pērn janvārī atvēra pirmo produkcijas mazumtirdzniecības veikalu Jēkabpilī, bet pagājušā gada maijā - veikalu Aizkrauklē. Savukārt pērn jūnijā tika atklāts kompānijas mazumtirdzniecības veikals Līvānos.

Tāpat LETA ziņoja, ka "Miķelāni bekons" 2015.gadā iegādājās vienu no kādreizējiem lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā - Jēkabpils gaļas kombinātu "Serho 777" un nopietni sāka nodarboties ar cūkkopību.

"Miķelāni bekons" ir dibināti 2009.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 650 000 eiro. Uzņēmums pieder Dānijas kompānijai "Torpgard Holding". "Miķelāni bekons" ir "Latvi Dan Agro" grupas uzņēmums. 2016.gadā "Miķelāni bekons" strādāja ar 3,958 miljonu eiro apgrozījumu un 330 778 eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv".