Noslēdzas maksātnespējīgā gaļas pārstrādātāja SIA "Ardeks ražošana" nekustamo īpašumu izsole

Rīga, 24.apr., LETA. Šodien noslēdzas maksātnespējīgajam gaļas pārstrādes uzņēmumam SIA "Ardeks ražošana" piederošo nekustamo īpašumu izsole, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsole noslēgsies šodien, plkst.13.

Jau ziņots, ka 24.martā Maksātnespējas administratore Ilze Krasta otrajā izsolē ar lejupejošu soli sāka izsolīt "Ardeks ražošana" piederošos nekustamos īpašumus.

Izsolē plānots pārdot blakus esošus vienotus nekustamos īpašumus Sējas novadā, kas sastāv no vienas cūku kūts ar piebūvi, cūku kompleksa "Stoķi" ar sešām vienstāvu cūku kūtīm, savienojošā koridora ar piebūvi, barības glabātuvēm ar piebūvi un katlu mājas, kā arī gaļas pārstādes ceha "Sāti", kurā ietilpst pagrabs, žāvētava un nojume.

Nekustamo īpašumu novērtējums un izsoles sākumcena ir 49 000 eiro, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles solis ir noteikts 400 eiro.

Tāpat vēstīts, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pagājušā gada 7.oktobrī pasludināja SIA "Ardeks ražošana" maksātnespējas procesu. Par administratori procesā tika iecelta Ilze Krasta. Līdz ar to tika izbeigts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process.

"Ardeks ražošana" dibināta 1996.gadā. Tās pamatkapitāls ir 66 882 eiro. Uzņēmumam ir gaļas pārstrādes cehi Murjāņos un Saldū. "Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 6,259 miljoni eiro, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 5,665 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi pieauga 2,1 reizi un sasniedza 2,301 miljonu eiro.