Koļegovas brālim piederošais koka paliktņu ražotājs "Pallogs" kāpinājis apgrozījumu un peļņu

Jelgava, 24.marts, LETA. Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas brālim Mārim Zudānam, bet pirms tam pašai Koļegovai daļēji piederošais koka paliktņu ražotājs SIA "Pallogs" pērn par 3% palielinājis apgrozījumu, kas sasniedza 12,028 miljonus eiro, bet uzņēmuma peļņa pieaugusi par 15% un bija 1,138 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Gadu iepriekš, kad uzņēmuma līdzīpašniece bija pati Koļegova, SIA "Pallogs" apgrozījums bija 11,693 miljoni eiro, bet peļņa - 985 135 eiro.

Uzņēmuma vadība plāno sadalīt iepriekšējo gadu peļņu, bet 2016.gada peļņu paredzēts atstāt nesadalītu.

Uzņēmums ar biroju Ogrē un ražotni Koknesē pērn nodarbinājis 205 darbiniekus.

Jau vēstīts, ka pērnā gada 6.septembrī Koļegova savus 50% kapitāldaļu kokapstrādes uzņēmumā SIA "Pallogs" nodevusi Zudānam. Līdz ar to uzņēmuma līdzīpašnieki kopš 6.septembra ir Zudāns un līdzšinējais 50% daļu īpašnieks Elmārs Švirksts.

Tāpat ziņots, ka Koļegova pretendēja uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, tomēr viņa atsauca savu kandidatūru.

Koļegovai, kopš viņas vārds izskanēja saistībā ar kandidēšanu uz VID vadītāja amatu, tika veltīti pārmetumi saistībā ar disciplinārsodiem pašreizējā amatā, neprecizitātēm amatpersonas deklarācijā, kā arī par viņas dalību uzņēmumā "Pallogs", piemēram, tika paustas bažas par "būtiskām pretrunām" starp Koļegovas skaidrojumiem un publiskajos reģistros pieejamo informāciju par "Pallogs" dividenžu izmaksām, jo publiski pieejamie "Pallogs" dalībnieku sapulču lēmumi paredzēja peļņu nesadalīt.

Koļegova skaidroja, ka viņa dividendes dāvinājusi savam brālim un bija tikai formāla "Pallogs" līdzīpašniece, bet labuma guvējs ir viņas brālis Zudāns.