"Livonia Partners" kopā ar uzņēmuma vadību iegādājies "Santa Monica Networks" grupas uzņēmumus Latvijā un Lietuvā

Rīga, 20.marts, LETA. Baltijas alternatīvo ieguldījumu fonds "Livonia Partners" un "Santa Monica Networks" līdzšinējā vadība ir vienojušies par datu pārraides tīklu un informācijas tehnoloģiju (IT) drošības risinājumu uzņēmumu grupas "Santa Monica Networks" Latvijas un Lietuvas uzņēmumu kopīgu iegādi, aģentūru LETA informēja "Livonia Partners" pārstāvji.

Darījums "Livonia Partners" nodrošina kontrolpaketi "Santa Monica Networks" Lietuvas un Latvijas uzņēmumos, bet nozīmīgu akciju daļu saglabā arī līdzšinējā uzņēmuma vadība.

Saistītā darījumā Somijas uzņēmums "Elisa Corporation" vienojusies iegādāties "Santa Monica Networks" uzņēmumus Somijā un Igaunijā.

Somijas un Igaunijas uzņēmumu daļu iegādes cena sasniedz 28 miljonus eiro, bet atlīdzība par Latvijas un Lietuvas darījumu netiek izpausta. "Elisa Corporation" darījuma daļa būs jāapstiprina Somijas un Igaunijas konkurences iestādēm, bet "Livonia Partners" daļa – Lietuvas drošības iestādēm. Darījumu pilnībā plānots noslēgt līdz 1.maijam.

2016.gadā "Santa Monica Networks" Latvijā un Lietuvā strādāja ar 23,4 miljonus eiro lielu apgrozījumu. Uzņēmumi nodarbina 52 darbiniekus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Santa Monica Networks" apgrozījums pērn sasniedza 9,277 miljonus eiro, bet peļņa - 1,130 miljonus eiro.