Metālapstrādes uzņēmuma "Valpro" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā pieauga par 16,9%

Rīga, 1.marts., LETA. Metālapstrādes uzņēmums "Valpro" pagājušajā finanšu gadā no 2015.gada 1.oktobra līdz 2016.gada 30.septembrim strādāja ar 14,705 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 12,7% un bija 1,17 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Valpro" vadības ziņojumā sacīts, ka kompānija veiksmīgi attīstās, spēj sabalansēt izdevumu pieaugumu, saglabāt un palielināt pārdošanas apmērus un produkcijas sortimentu, kā arī gūt peļņu.

Aizvadītājā finanšu gadā "Valpro" veiksmīgi turpināja iesākto jaunu klientu piesaistē, produktu sortimenta paplašināšanā un darbinieku apmācībā. Tāpat "Valpro" turpināja iesāktos projektus valsts atbalsta programmās un Eiropas Savienības (ES) atbalsta programmās. "Valpro" pagājušajā gadā apmācīja darbiniekus, piedalījās izstādēs, lai apgūtu ārējos tirgus, kā arī sadarbojās ar Nodarbinātības valsts aģentūru subsidēto darba vietu nodrošināšanā.

Kompānija vadība uzsver, ka uzņēmuma aktivitāšu un pelnītspējas rādītāji ir stabili, ar pieaugošu tendenci, kas ļauj "Valpro" attīstīties.

Šajā finanšu gadā "Valpro" plāno saglabāt savu pozīciju kā viens no vadošajiem uzņēmumiem metāla kannu, kannu aksesuāru, ugunsdzēsības aparātu korpusu un to aksesuāru ražošanā. Tāpat uzņēmums plāno palielināt apgrozījumu citu metāla produktu ražošanā, turpināt optimizēt darbu uzņēmuma ražotnēs un kāpināt darba ražīgumu. Iecerēts arī palielināt ražošanas un pārdošanas apmērus, piesaistot jaunus klientus un apgūstot jaunus tirgus. "Valpro" turpinās ieviest iekārtas un tehnoloģiskos risinājumus, lai samazinātu produkcijas pašizmaksu un darbietilpību.

Jau ziņots, ka finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.oktobra līdz 2015.gada 30.septembrim, uzņēmums strādāja ar 12,575 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt "Valpro" peļņa pieauga par 0,8% - no 1,03 miljoniem eiro līdz 1,038 miljoniem eiro.

SIA "Valpro" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4,8 miljoni eiro.