"Rimi Latvia" veikalos iespējams dzērienu ražotāja "Coca-Cola Co." produkcijas iztrūkums

Rīga, 28.febr., LETA. Mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Rimi Latvia" veikalos iespējams dzērienu ražotāja "Coca-Cola Co." produkcijas iztrūkums, aģentūrai LETA sacīja "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite.

Viņa norādīja, ka tas ir skaidrojams ar to, ka lēmumu par dzērienu nepiegādāšanu pieņēmis dzērienus izplatošais uzņēmums.

"Šobrīd līguma pagarināšanas pārrunu procesā piegādātājs ir izlēmis pārtraukt dzēriena piegādi mūsu veikalu tīklam, tāpēc ir iespējama situācija, ka veikalos var nebūt pieejama "Coca-Cola" un citi piegādātāja izplatītie dzērieni." skaidroja Bite.

Ar šo un citu zīmolu dzērienu izplatīšanu nodarbojas SIA "Coca-Cola HBS Latvia", kas piegādā tādu zīmolu dzērienus kā "Coca-Cola", "Sprite", "Fanta", "Schweppes", "Nestea", "Cappy", "Cappy Ice Fruit", "Bonaqua" "Pilskalna kvasa dzēriens".

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Coca-Cola HBC" grupas pārstāve Dace Dricka, uzņēmums Baltijā patlaban veic pārrunas par jauna līguma noslēgšanu ar mazumtirgotāju "Rimi", tādēļ patērētāji var saskarties ar ierobežotu "Coca-Cola" produktu pieejamību "Rimi" veikalos tuvākajās nedēļās.

Tikmēr "Rimi Latvia" pārstāve atzīmēja, ka "Rimi" saviem klientiem arvien piedāvā plašu preču un zīmolu klāstu ar dažādām izvēles iespējām, tāpēc arī šajā gadījumā pircējiem ir iespēja izvēlēties un iegādāties sev piemērotāko dzērienu no plašā preču klāsta, kas ir pieejami uzņēmuma pārvaldītajos veikalos.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Coca-Cola HBS Latvia" apgrozījums 2015.gadā bija 34,664 miljoni eiro, bet peļņa - 2,118 miljoni eiro. SIA "Coca-Cola HBC Latvia" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 537 144 eiro. "Coca-Cola HBC Latvia" pilnībā pieder Igaunijā reģistrētajai "Coca-Cola HBC Eesti".

"Rimi Latvia" 2015.gadā strādāja ar 785,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16% un sasniedza 27,427 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Gruppen" piederošais "Rimi Baltic". Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 "Rimi" hipermārkets, 44 "Rimi" lielveikali un 44 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 28 Latvijas pilsētās.