"Rietumu banka" sāk sadarbību ar Vācijas depozītu izvietošanas platformu "Zinspilot"

Rīga, 23.febr., LETA. AS "Rietumu banka" sākusi sadarbību ar Vācijas depozītu izvietošanas platformu "Zinspilot".

Ar šīs platformas palīdzību Vācijas ieguldītāju līdzekļi tiek novirzīti noguldīšanai depozītos dažādās Eiropas Savienības valstīs. Šādā veidā klienti var izvietot naudas līdzekļus ar visizdevīgākajām procentu likmēm visdrošākajā veidā, jo attiecībā uz visiem šādiem noguldījumiem ir spēkā vienotas Eiropas garantijas par ieguldījumu aizsardzību, paziņojumā medijiem informē "Rietumu banka".

Sadarbojoties ar "Zinspilot", "Rietumu banka" iegūs piekļuvi Vācijas krājieguldījumu tirgum, kura apjoms tiek lēsts divu triljonu eiro apmērā.

"Rietumu bankas" valdes loceklis Aleksandrs Vološins skaidro, ka sadarbības projekts ar "Zinspilot" ir uzskatāms piemērs tām priekšrocībām, ko tradicionālajiem bankas pakalpojumiem nodrošina jaunāko tehnoloģiju izmantošana. Šādas sadarbības rezultātā Eiropas banku klienti gūst jaunas, plašākas iespējas gūt garantētus un pietiekami lielus ienākumus no brīvajiem līdzekļiem. Savukārt bankas gūst būtiski lielākas izredzes piesaistīt stabilus finanšu resursus Eiropas Savienības tirgū.

"Zinspilot" sniedz Vācijas noguldītājiem piekļuvi "Rietumu bankas" depozītu produktiem ar vairāk nekā 1000 tīmekļa vietņu starpniecību.

"Zinspilot" ir Vācijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "Deposit Solutions" platforma. 2016.gadā ar "Zinspilot" platformas starpniecību tika izvietoti fizisku personu termiņnoguldījumi par vairāk nekā 1,2 miljardiem eiro.

"Zinspilot" mājaslapā publicētā informācija liecina, ka šī platforma sadarbojas arī ar Maltas "FIMBank", "Austrian Anadi Bank", "Alpha Bank Romania", Vācijas "CreditPlus Bank", Vācijas "Hanseatic Bank", kā arī Londonā bāzēto "Close Brothers Limited".

Finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Deposit Solutions" ir dibināts 2011.gadā. "Deposit Solutions" piedāvā kompleksus pakalpojumus vienas dienas un termiņnoguldījumu izvietošanai Vācijā un aiz tās robežām.

"Rietumu banka" ir trešā pēc aktīviem lielākā banka Latvijā. Tā specializējas starptautisku korporatīvo klientu un turīgu privātpersonu apkalpošanā. Lielākie "Rietumu bankas" akcionāri ir "Boswell (International) Consulting Limited" - 33,11%, SIA "Esterkin Family Investments" - 33,12%, SIA "Suharenko Family Investments" - 17,34%. Pēc "Firmas.lv" datiem, "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.