"Mūsmāju dārzeņi" pērn attīstībā ieguldījuši 200 000 eiro

Rīga, 20.febr., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Mūsmāju dārzeņi" pērn attīstībā ieguldījusi 200 000 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja kooperatīva vadītāja Edīte Strazdiņa.

"Katru gadu realizējam investīciju projektus līdz 200 000 eiro, balstoties uz kooperatīva attīstības plānu. Arī pagājušajā gadā iegādājāmies dažādas jaunas iekārtas, tostarp dārzeņu konteinerus, uzlabojām arī esošās lauka apstrādes sistēmas. Veicām arī remontdarbus un mainījām siltumnīcu segumu," sacīja Strazdiņa, piebilstot, ka arī šogad kooperatīvs attīstībā plāno ieguldīt tikpat lielu summu, cik pērn.

Viņa arī pastāstīja, ka "Mūsmāju dārzeņi" pērn piesaistīja jaunus eksporta tirgus, tajā skaitā sāka eksportēt kāpostus uz Poliju un Čehiju, kā arī nostiprināja pozīcijas esošajos eksporta tirgos, piemēram, Zviedrijā.

Pēc viņas teiktā, kooperatīvam ik gadu ir nelieli, bet pastāvīgi eksporta apmēri, balstoties uz pieprasījumu tirgū. "Tad, kad mums ir salīdzinoši daudz produktu, kvalitāte ir laba un padevusies laba raža, mēs vienmēr meklējam eksporta iespējas. Dārzeņu piegādes ir atkarīgas no laika apstākļiem - ja kādā valstī ir sliktāka raža, noteikti varam savu preci piedāvāt. Strādājam pie tā, lai vienmēr sekotu līdzi situācijai tirgū un nākam ar savu piedāvājumu," sacīja Strazdiņa, piebilstot, ka šogad iecerēts piegādāt vairāk produktus esošajos tirgos, bet jaunus tirgus "Mūsmāju dārzeņi" nav iecerējuši piesaistīt.

Kooperatīvs "Mūsmāju dārzeņi" reģistrēts 2006.gadā Ogres novada Galiņu pagastā un apvieno SIA "Dimdiņi Agro", SIA "Sigro", kā arī zemnieku saimniecības "Galiņi", "Bračas", "Dārzi", "Zūmaņi", "Sīļi", "Sviķi", "Īskāji" un "Kliblapsas".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "Mūsmāju dārzeņu" apgrozījums 2015.gadā bija 4,492 miljoni eiro, kas ir par 30,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa samazinājās par 2,2% un bija 199 860 eiro.