"Nordic Partners Properties" saņem 18 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu no "SEB bankas"

Rīga, 26.janv., LETA. AS "SEB banka" piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 18 miljonu eiro apmērā industriālo teritoriju attīstīšanas kompānijai "Nordic Partners Properties" ("NP Properties"), aģentūru LETA informēja bankā.

Aizdevuma mērķis ir refinansēt uzņēmuma saistības un uzņēmuma akcionāru ieguldījumus, kā arī investēt "NP Jelgavas biznesa parka" ražošanas un noliktavu telpu paplašināšanā un citos biznesa attīstības projektos.

""Nordic Partners" grupai jau iepriekš ir bijusi pozitīva pieredze sadarbībā ar "SEB banku". Ņemot vērā arī to, ka "SEB bankai ir būtiska pieredze un zināšanas komerciālo nekustamo īpašumu darījumu finansēšanā, vienojāmies par sadarbību "NP Properties" esošo industriālo parku tālākā attīstībā. "NP Properties" arī turpmāk plāno jaunu komercīpašumu attīstīšanu, līdz ar to sagaidām, ka arī nākotnē "SEB banka" varētu būt viens no sadarbības partneriem, kas sekmētu un veicinātu jauno projektu īstenošanu," skaidroja "NP Properties" valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja.

""NP Properties" ir Latvijas līderis industriālo parku jomā. Mēs šim biznesam saskatām labu potenciālu, un mums jau ir veiksmīga iepriekšējās sadarbības pieredze. Šie ir trīs svarīgākie iemesli, kādēļ ticam, ka šis darījums ne vien nesīs plānotos rezultātus uzņēmuma izaugsmē, bet arī kļūs par labu platformu mūsu sadarbības paplašināšanai," piebilda "SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts.

"NP Jelgavas biznesa parks" ir viens no lielākajiem rekonstruētajiem industriālajiem parkiem Latvijā ar kopējo platību 23 hektāru un iznomājamo telpu platību vairāk nekā 70 000 kvadrātmetru.

"Nordic Partners Properties" ir investīciju grupas "Nordic Partners" uzņēmums, kas ir lielākais industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs Latvijā. Patlaban Rīgā, Olainē, Jelgavā, Salaspilī, Rēzeknē un Daugavpilī tiek apsaimniekoti kopumā astoņi industriālie parki. Kopējā platība šajos parkos ir 150 hektāri, bet iznomājamo telpu platība parkos ir vairāk nekā 490 000 kvadrātmetru.

"NP Properties" 2015.gadā strādāja ar 743 968 eiro apgrozījumu un cieta 76 939 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.