Spurdziņš turpinās vadīt "VTU Valmiera" arī nākamos sešus gadus

Valmiera, 6.janv., LETA. SIA "VTU Valmiera" uzņēmuma dalībnieku sapulcē tika nolemts pagarināt līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Oskara Spurdziņa amata termiņu uz vēl sešiem gadiem, aģentūru LETA informēja SIA "VTU Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Bulmeistare.

Spurdziņu "VTU Valmiera" priekšsēdētāja amatā uzņēmuma dalībnieki pirmo reizi apstiprināja 2010.gadā. Uzņēmuma statūtos noteiktais amata termiņš ir seši gadi.

Galvenie uzdevumi, ko Spurdziņš paveicis esot "VTU Valmiera" valdes priekšsēdētāja amatā līdz šim ir autobusu tarifu vienādošana, Valmieras autoostas rekonstrukcija un autobusu parka regulāra atjaunošana u.c.

Par nākotni domājot, Spurdziņš stāsta: "Pašlaik mūsu prioritāšu sarakstam pievienojas energoefektīvu risinājumu ieviešana, domājot par to, kā būt videi vēl draudzīgākiem. Nemainīgi mūsu vērtība ir cilvēki - gan pasažieri, gan darbinieki. Mūsu sniegtais pakalpojums jāveic ar vislielāko rūpību, tādējādi arī uzņēmuma politika, mērķi un uzdevumi ir ilgtermiņa attīstībā balstīti."

Pašlaik lielākie izaicinājumi esot pasažieru skaita samazināšanās, meklējot iespējas, kā sabiedriskā transporta pakalpojumu turpināt nodrošināt arī lauku teritorijās. Tāpat jūtams, ka varētu būt grūtības ar autobusu vadītāju "jauno maiņu".

SIA "VTU Valmiera" dibināta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 1 460 574 eiro. Uzņēmuma dalībnieki ir septiņas pašvaldības - Valmieras pilsētas pašvaldība (47,33%), Beverīnas novada pašvaldība (4,4%), Burtnieku novada pašvaldība (14,01%), Mazsalacas novada pašvaldība (7,07%), Naukšēnu novada pašvaldība (4,04%), Rūjienas novada pašvaldība (10,92%) un Kocēnu novada pašvaldība (12,23%). Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 4 902 530 eiro, bet peļņa - 163 912 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.