"Trasta komercbanka" izsludinājusi prasījuma tiesību izsoles

Rīga, 23.dec., LETA. Likvidējamā AS "Trasta komercbanka" šodien otrajā izsolē mēģinās pārdot prasījuma tiesības pret informācijas tehnoloģiju jomā strādājošo SIA "Bloks IT".

Izsludināta arī otrā izsole, lai pārdotu prasījuma tiesības pret Latvijas nerezidentiem, kuriem izsniegti kredīti nekustamo īpašumu iegādei Bulgārijā.

Bankas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka prasījuma tiesību pret uzņēmumu "Bloks IT" tirgus cena ir 2,417 miljoni eiro, bet izsoles sākuma cena ir 1,812 miljoni eiro. Izsole ir ar augšupejošu soli. Izsoles cena netiek aplikta ar pievienotās vērtības nodokli. Pretendentiem pirms izsoles bija jāiemaksā pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no izsoles sākuma cenas un dalības maksa 100 eiro. "Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma "Bloks IT" vienīgais īpašnieks ir Apvienotajā Karalistē reģistrētais uzņēmums "Springfield Corporation LLP". "Bloks IT" 2015.gadā strādāja ar 179 496 eiro apgrozījumu un 186 472 eiro peļņu.

Savukārt otrās izsoles, lai pārdotu prasījuma tiesības pret Latvijas nerezidentiem, kuriem izsniegti kredīti nekustamo īpašumu iegādei Bulgārijā, sākumcena ir 673 875 eiro. Pirmajā izsolē prasījumu tiesību sākumcena bija noteikta 898 500 eiro. Izsoles cena netiek aplikta ar pievienotās vērtības nodokli. Pretendentiem iepriekš bija jāiemaksā pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no izsoles sākuma cenas un dalības maksa 100 eiro.

Izsoļu norises vieta ir Rīga, Miesnieku iela 9.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma marta sākumā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Kopš bankas atzīšanas par likvidējamu līdz novembra beigām "Trasta komercbankas" likvidators atguvis kopumā 100,72 miljonus eiro.

Bankas likvidators informē, ka jebkurš interesents var izteikt vēlmi iegādāties prasījuma tiesības pēc nenotikušas izsoles par nenotikušās izsoles sākuma cenu.