"Tez Tour": Latvijas iedzīvotāji ceļojumus nākamajai vasarai rezervē aktīvāk nekā pērn

Rīga, 14.dec., LETA. Šoruden Latvijas iedzīvotāju ceļojumu rezervāciju aktivitāte nākamajai vasaras sezonai ir lielāka nekā pirms gada, aģentūrai LETA pastāstīja tūrisma operators "Tez Tour" direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs.

Viņš sacīja, ka ceļojumu rezervācijas aktivitāte vērtējama kā ļoti laba. Pēc viņa teiktā, "Tez Tour" jau 1.septembrī sāka piedāvāt iespēju rezervēt ceļojumus nākamā gada sezonai un aktivitāte ir ļoti liela, nereti nokomplektējot pat vienu pilnu lidmašīnu ar 140 pasažieriem dienā.

Pēc viņa teiktā, klienti nepiekopj praksi rezervēt ceļojumus pēdējā brīdī, bet lielākoties dara to savlaicīgi. "Ir neliels pieprasījums pēc pēdējā brīža ceļojumiem, bet visi saprot, ka pēdējā brīdī ne vienmēr var dabūt kāroto," sprieda Paļgovs, prognozējot, ka arī turpmāk pēdējā brīža ceļojumi nebūs ļoti populāri.

Pēc viņa teiktā, atliekot ceļojumu rezervāciju uz pēdējo brīdi, biļetes uz tūristiem populārākajiem galamērķiem nereti vairs nevar iegādāties, jo tās ir izpirktas. Piemēram, pēdējās biļetes reisos uz Kanāriju salām tiek tirgotas 2-3 nedēļas pirms izlidošanas, savlaicīgi pilnībā nokomplektējot lidmašīnu un neizsludinot pēdējā brīža piedāvājumus. Līdz ar to klientiem ieteicams savlaicīgi plānot ceļojumus.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā "Tez Tour" apgrozīja 21,924 miljonus eiro un nopelnīja 455 248 eiro.

"Tez Tour" reģistrēta 2002.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro. Tā 100% daļu pieder Luksemburgā reģistrētajai kompānijai "Azimuth Investments S.A.", liecina "Firmas.lv" informācija.