PVD "Depo" veikalu pieķer vecas dzīvnieku barības tirgošanā

Rīga, 13.dec., LETA. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atklājis pārkāpumus dzīvnieku barības pārdošanā būvmateriālu tirgotājas SIA "Depo DIY" ("Depo") veikalā Berģos, aģentūru LETA informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

Viņa norādīja, ka PVD saņēmis kāda patērētāja sūdzību, ka "Depo" Berģu veikalā tiek tirgota dzīvnieku barība "Gold", kurai ir beidzies derīguma termiņš.

PVD veica pārbaudi un konstatēja, ka sūdzībā minētā barība jau ir izņemta no tirdzniecības, tomēr pārdošanā bija cita zīmola dzīvnieku barība ar beigušos derīguma termiņu.

Šī barība nekavējoties tika izņemta no tirdzniecības, bet par konstatēto pārkāpumu uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

"Veikalam paškontroles procesa ievērošanas ietvaros būtu jāpārbauda, vai arī citās tīkla tirdzniecības vietās netiek izplatīta barība ar beigušos derīguma termiņu," norādīja PVD pārstāve.

"Depo" vadība aģentūrai LETA atturējās komentēt notikušā apstākļus.

Kā ziņots, Depo" apgrozījums pērn bija 185,91 miljons eiro, bet peļņa - 10,66 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Depo DIY" dibināta 2004.gadā, tas pieder uzņēmumam SIA "DMT Pluss", kura lielākais īpašnieks savukārt ar 25,19% daļu ir Andris Kozlovskis, pa 19,94% daļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, bet 15% daļu pieder SIA "Ausekļa ielas nams".