"Olainfarm" plāno ievērojami uzlabot nesen iegādātās "Klīnikas DiaMed" darbības rādītājus

Rīga, 9.dec., LETA. Latvijas farmācijas kompānija tuvāko divu gadu laikā plāno ievērojami uzlabot pirms mēneša iegādātās privātās ārstniecības iestādes SIA "Klīnika DiaMed" darbības rādītājus, virtuālās konferences laikā sacīja "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Viņš norādīja, ka saskaņā ar "Olainfarm" plānu un "DiaMed" iespējām 2018.gadu klīnika varētu noslēgt ar peļņu.

"Mēs patlaban ļoti rūpīgi sijājam visus dokumentus, analizējam skaitļus, rādītājus. Saprotam, ka klīnikai ir milzīgs potenciāls, jo pēdējo gadu laikā tā veikusi ievērojamas investīcijas modernāko diagnostikas iekārtu iegādē. Tāpat redzams, ka uzņēmumam nav izdevies izmantot efektīvi tai piederošos resursus. Tāpēc mēs esam iecerējuši tuvāko gadu laikā uzlabot efektivitāti un atdevi," skaidroja Lapiņš.

Kā ziņots, 9.novembrī parakstīts līgums starp "Olainfarm" un "Klīnika DiaMed" līdzīpašniekiem komandītsabiedrību "Otrais Eko fonds", Kārli Kupču un Tomu Baumani par "Klīnikas DiaMed" 100% kapitāla daļu iegādi. Atbilstoši līguma nosacījumiem darījuma summa netiek izpausta.

Klīnikā strādā vairāk nekā 70 darbinieku. "Klīnikas DiaMed" apgrozījums pērn bija 1,211 miljoni eiro, bet zaudējumi 138 265 eiro. Klīnikas pamatkapitāls ir 43 225 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā vēstīts, "Olainfarm" apgrozījums deviņos mēnešos sasniedzis 78,7 miljonus eiro, tādējādi koncerns ir aizvadījis apgrozījuma ziņā veiksmīgākos deviņus mēnešus tā vēsturē.

Kā liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga", apgrozījums deviņos mēnešos ir pieaudzis par 9%, salīdzinot ar šo periodu pērn.

Savukārt "Olainfarm" peļņa šā gada deviņos mēnešos ir 7,8 miljoni eiro, kas ir par 36% mazāk nekā pērn. Kompānijas lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

Tāpat vēstīts, ka "Olainfarm" iegādājies privāto ārstniecības iestādi SIA "Klīnika DiaMed". Šī gada 9.novembrī parakstīts līgums starp "Olainfarm" un SIA "Klīnika DiaMed" līdzīpašniekiem komandītsabiedrību "Otrais Eko fonds", Kārli Kupču un Tomu Baumani par "Klīnikas DiaMed" 100% kapitāla daļu iegādi. Atbilstoši līguma nosacījumiem darījuma summa netiek izpausta.

Tikmēr, samaksājot 3,7 miljonus eiro, "Olainfarm" decembra sākumā iegādājies 100% Baltkrievijas uzņēmuma "NPK Biotest" akcijas, noslēdzot tā iegādi.

"Olainfarm" akcionāru sapulcē šī gada 7.jūnijā tika apstiprināts uzņēmuma darbības plāns, kas paredz, ka tā nekonsolidētais apgrozījums 2016.gadā sasniegs 86 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums - 100 miljonus eiro. Saskaņā ar publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2016.gada desmit mēnešos ir sasniegti 86% no visa 2016.gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 89% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

"Olainfarm" koncernā ir Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols", aptieku tīkls "Latvijas aptieka", elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs "Tonus Elast" un arī ekokosmētikas ražotājs "Kiwi Cosmetics".

Jau vēstīts, ka 2015.gadā "Olainfarm" koncerns strādāja ar 97,392 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk, bet grupas peļņa pieauga par 25% un bija 15,289 miljoni eiro. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu - farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju -, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā ceļā ir Maligins.

"Olainfarm" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.