Latvijas Pasts decembrī gandrīz 50 pasta nodaļās piesaista papildu darbiniekus

Rīga, 1.dec., LETA. Decembris ir noslogotākais darba periods pasta uzņēmumiem, tāpēc Latvijas Pasts no 1.decembra 49 lielākajās un apmeklētākajās pasta nodaļās visā valstī piesaistījis papildu darbiniekus sūtījumu ātrākai izsniegšanai. Decembrī pagarināts arī 32 pasta nodaļu darba laiks.

Latvijas Pasts paziņojumā medijiem informē, ka no decembra 23 Rīgas un Pierīgas, kā arī lielāko Latvijas pilsētu 26 pasta nodaļās nodrošināti papildu darbinieku resursi sūtījumu maksimāli ātrai un operatīvai izsniegšanai. Šie darbinieki klientiem izsniegs ierakstītas vēstules, sīkpakas un pakas, kam nav nepieciešama muitas nodokļa un pēcmaksas iekasēšana.

Jau kopš novembra 25 Rīgas, Rīgas reģiona, Valmieras un Daugavpils pasta nodaļās darbojas ātrās kases, kas orientējas uz sūtījumu izsniegšanu, bet, tuvojoties gada nogales svētku laikam, liela klientu pieplūduma gadījumā arī papildus pieņemtie darbinieki iesaistīsies primāri sūtījumu izsniegšanā, pārējā laikā palīdzot sniegt arī citus pasta pakalpojumus.

Līdz 31.decembrim Rīgas, Rīgas reģiona un Latgales noslogotākajās pasta nodaļās mainīts darba laiks, pamatā sestdienās pagarinot to par vairākām stundām. 23 Rīgas un tās apkaimes pasta nodaļās sestdienu darba laiks decembrī pagarināts par trim stundām, bet trīs - 21., 82. un 84.pasta nodaļā - par stundu ilgāk strādās arī katru darbdienu. Astoņu Latgales pasta nodaļu darba laiks sestdienās pagarināts par divām stundām.

Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Jau ziņots, ka Latvijas Pasts pērn apgrozīja 60,674 miljonus eiro, kas ir par nepilniem 800 000 eiro mazāk nekā gadu iepriekš, kad pasta apgrozījums sasniedza 61,429 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Tikmēr uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā gandrīz dubultojās un bija 3,206 miljoni eiro.

Latvijas Pasts uztur vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu.