"Cido grupa" šogad sākusi sulu eksportu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem

Rīga, 1.dec., LETA. Dzērienu ražotājs "Cido grupa" šogad ir sākusi sulu eksportu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), tādējādi paplašinot produkcijas sortimentu, kas tiek eksportēts uz šo reģionu, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāve Inese Lielpinka.

Pēc viņas teiktā, šis ir viens no eksotiskākajiem tirgiem, kurā tiek novērtētas Latvijā ražotās sulas. Kopumā uz AAE uzņēmums eksportē septiņas sulas ar "Cido" zīmolu. Pieprasījums ir pēc sulām ar savā ziņā unikālām garšām - piemēram, granātābolu, mango, dzērveņu, tomātu ar jūras sāli, kā arī standarta garšām - apelsīnu, ābolu, greipfrūtu.

"Sulu eksports uz AAE ir novērtējums Latvijas ražotājam, jo šajā nišā ir ļoti sīva konkurence. Turklāt daļa šo sulu veidu tiek iegūtas turpat reģionā, kas tikai vēlreiz apliecina, ka mūsu sulām ir laba garša un augsta kvalitāte. Katrā ziņā esam apmierināti ar pirmo kravu panākumiem un nākotnē ceram paplašināt šo sadarbību," pauda Lielpinka.

Kompānijā arī norādīja, ka pateicoties pārdotajam sulu apjomam Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, "Cido Grupa" ir lielākais sulu un nektāru ražotājs Baltijā un pēdējos gados uzņēmumā ražotās sulas ir kļuvušas par labu eksporta produktu arī daudzviet citur. Kā viens no eksporta attīstības veiksmes faktoriem ir dalība starptautiskās izstādēs, kā arī valsts akciju sabiedrības "Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum" piedāvātās eksporta garantijas, ko aktīvi izmanto arī eksportam uz AAE.

Kompānijā arī informēja, ka "Cido grupas" eksporta rādītāji pērn sasnieguši 21% no produkcijas pārdošanas apjoma, kas ir pēdējos gados labākais sasniegums. Vislielāko daļu - 63% - eksporta veido Lietuva un Igaunija, savukārt pārējās Eiropas valstis - 25%, bet Krievija un citas valstis - 12%. Uzņēmums eksportē produkciju uz aptuveni 20 pasaules valstīm, piemēram, Zviedriju, Dāniju, Lielbritāniju, Īriju, Vāciju, Poliju, Itāliju, Spāniju, Maltu, Izraēlu, Ukrainu, Krieviju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, ASV, Kanādu, Ķīnu un AAE, Lietuvu un Igauniju.

"Cido grupa" ir vadošais dzērienu ražotājs Baltijā, kura produktu portfelī ir gan sulas, nektāri un sulu dzērieni, gan dabīgais minerālūdens, dzeramais ūdens un alus.

Kā ziņots, "Cido grupa" apgrozījums pagājušajā gadā bija 53,731 miljons eiro, kas ir par 3,9% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 1,179 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina datubāzē "Firmas.lv" publiskotais kompānijas gada pārskats.

"Cido pārtikas grupa" dibināta 1994.gadā. 2006.gadā, apvienojoties ar SIA "Cido logistika", tās nosaukums tika mainīts uz SIA "Cido grupa". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro.

Kopš 2004.gada "Cido pārtikas grupa" ir Dānijas AS "Royal Unibrew" grupas uzņēmums.