"Baltcom" brīdina par izveidotu viltus mājaslapu un klientiem izsūtītām viltus vēstulēm

Rīga, 17.nov., LETA. Izveidota viltus interneta un kabeļtelevīzijas operatora "Baltcom" mājaslapa, kurā pausts, ka uzņēmums drīzumā pārtrauks darbību, kā arī līdzīga informācija atrodama klientiem izsūtītās viltus vēstulēs, brīdina "Baltcom" pārstāvji.

"Vēlos uzsvērt, ka "Baltcom" veiksmīgi darbojas Latvijas tirgū un tās darbībā nekādas izmaiņas nav plānotas. Latvijā ātrākā interneta un televīzijas pakalpojumi līdzšinējā kvalitātē ir un būs pieejami visiem uzņēmuma klientiem arī turpmāk," situāciju skaidro uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns.

Viņš arī atzīmēja, ka šāda prakse pēdējā laikā telekomunikāciju jomā kļuvusi arvien izplatītāka. "Dažādas nepatiesas vēstules un krāpšanas mēģinājumi, kurus organizē nelieli "kaktu kantori", cenšoties diskreditēt godīgi strādājoša uzņēmuma vārdu un reputāciju, kļuvuši teju par ikdienu. Šādā situācijā diemžēl var nonākt jebkurš uzņēmums," novērojumos dalās Buasēns.

Uzņēmumā skaidroja, ka krāpnieciskajā mājaslapā "baltcoms.lv", kas izveidota nesen, nozagts uzņēmuma oficiālās mājaslapas - "baltcom.lv" saturs. Vienlaikus tajā publicēta informācija, ka uzņēmums "Baltcoms", ko klienti jauc ar "Baltcom", pārtrauc darbību, un tādēļ tiešā veidā aicina klientus pāriet pie uzņēmuma "Neolains".

Tāpat arī vairāki "Baltcom" klienti uzņēmuma "Baltcoms" vārdā saņēmuši vēstules ar līdzīgu saturu, kurā tiek brīdināti par to, ka viņu adresē vairs nebūs pieejami līdzšinējie telekomunikāciju pakalpojumi.

"Baltcom" aicina klientus un partnerus būt uzmanīgiem, pievērst pastiprinātu uzmanību informācijai, kura viņiem tiek sūtīta, kā arī par līdzīgiem gadījumiem ziņot uzņēmumam un šaubu gadījumā vērsties kādā no "Baltcom" klientu apkalpošanas centriem vai sazināties ar uzņēmuma klientu servisu.

Uzņēmums "Baltcom" pret mājaslapas autoriem, kas veikuši minētās ļaunprātīgās darbības, vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Neolains" nodarbojas ar kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniegšanu, un pilnībā pieder Nikolajam Kaļmukam. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 13 505 eiro, bet zaudējumi - 6347 eiro.

Kaļmukam pieder 15% kapitāldaļu arī telekomunikāciju uzņēmumā SIA "Prolain", bet atlikušie 85% šī uzņēmuma kapitāldaļu pieder Oļegam Radčenko, kam savukārt pilnībā pieder SIA "Royal Baltica", kas reģistrējusi domēnu "baltcoms.lv".

Pagājušajā gadā "Baltcom" apgrozījums bija 17,216 miljoni eiro, bet zaudējumi - 7,376 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam "RPAX One S.A.".