"Tez Tour": Šovasar potenciālie klienti uzdeva vairāk jautājumus par drošību un ceļojumiem vēlējās atvēlēt mazāk naudas

Rīga, 1.sept., LETA. Šajā vasaras sezonā, salīdzinot ar pagājušo gadu, potenciālie ceļotāji uzdeva vairāk jautājumus par drošību, kā arī ceļojumiem vēlējās atvēlēt mazāk naudas, aģentūrai LETA pastāstīja tūrisma operatora "Tez Tour" direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs.

Viņš piebilda, ka tostarp ceļotgribētājiem bija svarīga arī tūrisma aģentūras atbildība par to, kā rīkoties kataklizmu vai politiskās situācijas izmaiņu gadījumā. Ļoti daudz bija arī jautājumu par apdrošināšanas polisēm un mēģinājumi izdibināt, kādos gadījumos tās ir jānoformē, - viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem joprojām ir Turcija, kas atrodas ārpus Eiropas.

Tāpat daļa klientu šovasar ceļojumiem vēlējās atvēlēt mazāk naudas nekā pērn, sezonu raksturoja Paļgovs. "Ir cilvēki, kas grib samazināt savu vidējo čeku. Pagājušajā gadā cilvēki bija gatavi maksāt vairāk nekā šodien,'' sacīja Paļgovs, piebilstot - lai ietaupītu finanšu resursus, kompānijas apkalpotie tūristi izvēlējās doties ne tikai uz pieczvaigžņu viesnīcām, kuru piedāvājumā iekļautas visas ērtības, bet arī uz vidusmēra viesnīcām, izvēloties tikai konkrētajam klientam svarīgus pakalpojumus.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā "Tez Tour" apgrozīja 21,924 miljonus eiro un nopelnīja 455 248 eiro.

"Tez Tour" reģistrēta 2002.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro. Tā 100% daļas pieder Luksemburgā reģistrētajai kompānijai "Azimuth Investments S.A.", liecina "Firmas.lv" informācija.