"Sabiedrība Mārupe" pērn strādājusi ar apgrozījuma kāpumu un peļņas kritumu

Rīga, 15.aug., LETA. Lauksaimniecības produktu ražotāja SIA "Sabiedrība Mārupe" pagājušajā gadā strādājusi ar 31% apgrozījuma pieaugumu, vienlaikus piedzīvojot 23% peļņas kritumu, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma apgrozījums bija 7,74 miljoni eiro salīdzinājumā ar 5,95 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa - 127 857 eiro salīdzinājumā ar 166 666 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn uzņēmums valsts budžetā nodokļos samaksājis 1,74 miljonus eiro, savukārt peļņa tiks novirzīta turpmākajai attīstībai.

Uzņēmums izmantojis iespējas, lai ieviestu videi draudzīgu ražošanu un atkritumu pārstrādes tehnoloģijas, kā arī noslēdzis līgumu ar AS "Latvijas Zaļais punkts" par iepakojuma apsaimniekošanu. Uzņēmums koncerna ietvaros nodrošina kūtsmēslu, kā arī augu atlieku izmantošanu biogāzes ražošanai. Savukārt saražotais siltums tiek izmantots siltumnīcu apsildei, bet saražoto digestātu izmanto lauku mēslošanai, tā samazinot minerālmēslojuma patēriņu.

Šogad plānots maksimāli intensīvi izmantot vietējās izejvielas, esošās tehnoloģijas un cilvēkresursus, jo pašreizējā darbaspēka nodokļu politika ir tāda, ka uzņēmumā ražotā produkcija pašizmaksas ziņā nespējot konkurēt ar importu. Valstī lauksaimniecības nozarē ir atšķirīgs nodokļu slogs individuālajā piemājas saimniecībā, teikts ziņojumā.

"Sabiedrības Mārupe" lielākie līdzīpašnieki ar 22,45% kapitāldaļu katram ir Kaspars Brunovskis un Kristīne Brunovska-Marinaki, Helmuts Balderis-Sildedzis un Anita Baldere-Sildedze.

Pārējās "Sabiedrības Mārupe" kapitāldaļas sadalītas nelielās paketēs un pieder vairākiem desmitiem citu privātpersonu.

"Sabiedrība Mārupe" dibināta 2004.gadā, tās pamatkapitāls ir 2 655 516 eiro, nodarbināto skaits pērn - 108 darbinieki.

Uzņēmums nodarbojas ar lauksaimniecības produktu ražošanu un pakalpojumiem. Sabiedrībai ir meitasuzņēmumi - SIA "Mārupes siltumnīcas", SIA "Zaļā Mārupe", SIA "Mārupes lauksaimnieks", SIA "Mārupes serviss" un SIA "Mārupes zvērsaimniecība". "Sabiedrība Mārupe" ir arī kooperatīva "Piena partneri KS" biedrs.