"Magnum Medical" pagarinājis kredītlīniju "Nordea" bankā 22 miljonu eiro apmērā

Rīga, 11.aug., LETA. Zāļu vairumtirdzniecības koncerns SIA "Magnum Medical" pagarinājis līgumu ar "Nordea", saņemot finansējuma palielinājumu 1,1 miljonu eiro apmērā. Plānots, ka kopējais "Nordea" bankas izsniegtais aizdevuma apjoms, kas uzņēmumu grupai piešķirts attīstības veicināšanai, sasniegs 22 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja banka.

Finansējums paredzēts gan jaunu aptieku iegādei, gan esošā "Apotheka" tirdzniecības tīkla modernizācijai.

"Bankas atbalsts mums ir nepieciešams, lai paplašinātu noieta tirgu un veicinātu atpazīstamību Baltijas mērogā," skaidro "Magnum Medical" rīkotājdirektors Sandis Jansons.

Pērn uzņēmumam tika piešķirts finansējuma palielinājums 7,1 miljona eiro apmērā. Veiksmīgā mazumtirdzniecības tīkla attīstība Latvijā ir pierādījusi "Magnum Medical" potenciālu, tādējādi nostiprinot līdzšinējo sadarbību ar "Nordea" banku.

""Magnum Medical" ir stabils bankas ilgtermiņa partneris. Mēs sekojam līdzi tā attīstībai, turklāt priecājamies, ka uzņēmums izvirza sev arvien jaunus mērķus. Esmu gandarīts, ka varam būt daļa no šī procesa," saka "Nordea" bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks, komentējot aizdevuma līguma pagarināšanu.

"Magnum Medical" ir viens no vadošajiem zāļu vairumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijas reģionā un ir trešā lielākā zāļu lieltirgotava Latvijā. "Magnum Medical" pārvalda vienu no lielākajiem aptieku tīkliem Latvijā "Apotheka". Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir medikamentu imports un piegāde medicīnas iestādēm, aptiekām, slimnīcām un citām veselības aprūpes iestādēm Latvijā un Baltijas reģionā.

Pagājušajā gadā "Magnum Medical" koncerns strādāja ar apgrozījumu 75,207 miljonu eiro apmērā, kas ir par 9,5% vairāk nekā 2014.gadā, bet koncerna peļņa pērn samazinājās par 24,6% un bija 2,017 miljoni eiro, liecina datubāzes "Firmas.lv" informācija.