Gludināmo dēļu un veļas žāvētāju ražotājs "Brabantia Latvia" iekārtu modernizācijā pērn investējis vairāk par miljonu eiro

Ventspils, 28.jūn., LETA. Gludināmo dēļu un veļas žāvētāju ražotāja SIA "Brabantia Latvia" pērn tehnoloģisko iekārtu modernizācijā investējusi vairāk nekā vienu miljonu eiro, liecina uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojums.

2015.gads uzņēmumam tā vadības skatījumā bijis veiksmīgs - ir sasniegts plānotais apgrozījums un ražošanas apjoms abām produktu grupām. Gada laikā izstrādāti un veiksmīgi ieviesti ražošanā vairāki jauna dizaina produkti, sekmīgi sākta arī jaunā veļas kopšanas sērijas produkta - piedurkņu gludināšanas pamatnes - ražošana un realizācija. Tehnoloģisko iekārtu modernizācijā investēts vairāk nekā viens miljons eiro, tai skaitā ražotnes modernizācijas projektam piesaistot finansējumu no atbalsta programmas "Augstas pievienotās vērtības investīcijas".

Jau iepriekš ziņots, ka 2014.gadā uzņēmums noslēdzis līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par ražotnes modernizācijas projekta īstenošanu, lai ieviestu ražošanā būtiski uzlabotus mājsaimniecības produktus. Šajā projektā, kura izmaksas ir vairāk nekā viens miljons eiro, veikta jaunu ražošanas iekārtu iegāde un produktu klāsta paplašināšana.

Uzņēmuma apgrozījums pērn pieaudzis par 884 090 eiro jeb 8% - no 12 519 083 eiro 2014.gadā līdz 13 403 173 eiro pērn. Uzņēmuma peļņa šajā periodā palielinājusies vairāk nekā divarpus reizes - no 240 868 eiro 2014.gadā līdz 643 051 eiro pērn. Pagājušā gada peļņu nolemts atstāt nesadalītu. Gada laikā vidējais darbinieku skaits uzņēmumā pieaudzis no 97 līdz 107.

2016.gadā uzņēmuma apgrozījums un darbinieku skaits tiek prognozēts 2015.gada līmenī.

SIA "Brabantia Latvia" ir Nīderlandes kompānijas "Brabantia International B.V." meitasuzņēmums. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 1 414 064 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Brabantia Latvia" darbību Talsu novada Ģibuļu pagastā sāka 2008.gadā. Gandrīz 100% uzņēmuma saražotās produkcijas tiek eksportēti uz Eiropas Savienības valstīm.