Pērn par 67% sarukusi "Biļešu servisa" peļņa

Rīga, 3.jūn., LETA. Pagājušajā gadā par 67% saruka SIA "Biļešu serviss" peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums pērn nopelnīja 142 006 eiro, bet 2014.gadā - 434 097 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 1,41 miljonu eiro, kas ir par 2% mazāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 1,46 miljoni eiro.

Kā teikts vadības ziņojumā, apgrozījuma samazinājums ir saistīts ar pasākumu biļešu realizācijas apjoma pazemināšanos.

"Biļešu serviss" pērn pārdevis biļetes uz vairāk nekā 3500 pasākumiem ar kopējo vērtību 16 miljoni eiro. Lai gan saspīlēto kaimiņattiecību ar Krieviju dēļ uzņēmums zaudējis vairākus starptautiska mēroga mūzikas un kultūras pasākumus Jūrmalā, pateicoties Eiropas čempionāta basketbolā grupas turnīra spēlēm, vairākiem filmu festivāliem un koncertaģentūras FBI organizētajiem koncertiem, 2015.gadā tomēr esot uzrādīti labāki biļešu pārdošanas rezultāti nekā gadu iepriekš, atzīmē "Biļešu servisa" māteskompānijas "Baltic Ticket Holding" valdes priekšsēdētājs Janus Beilmans.

Viņš arī stāsta, ka "Baltic Ticket Holding" pērn nostiprinājis nozares līdera pozīciju Baltijā - tā apgrozījums aizvadītajā gadā pieaudzis līdz 47,5 miljoniem eiro. Pērn "Baltic Ticket Holding" Latvijā, Lietuvā un Igaunijā biļešu tirdzniecību nodrošinājis 19 284 pasākumiem, pārdodot trīs miljonus biļešu vairāk nekā 49 miljonu eiro vērtībā.

"Ar optimismu raugāmies uz gaidāmajiem šī gada rezultātiem, jo paredzēti vairāki vērienīgi pasākumi, kas radīs interesi apmeklētāju vidū. Šī gada pirmajos četros mēnešos pārdoto biļešu skaits ir audzis par 30%. Savukārt mūsu ienākumi palielinājušies par 45% salīdzinājumā ar šo periodu iepriekšējā gadā. Ņemot vērā, ka plānota vēl virkne pasaules mēroga kultūras un sporta pasākumu, kā arī daudz vidēju un mazu pasākumu, šis gads uzņēmumam solās būt ražīgs," prognozē "Baltic Ticket Holding" valdes priekšsēdētājs.

Pagājušajā gadā 60% no visām "Biļešu servisa" pārdotajām biļetēm iegādāti internetā.

SIA "Biļešu serviss" dibināta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 450 eiro. "Biļešu serviss" pilnībā pieder Igaunijas kompānijai "Baltic Ticket Holding".