Pērn par trešdaļu samazinājās apgāda "Zvaigzne ABC" peļņa

Rīga, 31.maijs, LETA. Pērn par trešdaļu samazinājās izdevējas un tirgotājas SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums pērn nopelnīja 424 102 eiro, kas ir par 31% mazāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 621 160 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 12 856 550 eiro, kas ir par 1% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 12 855 416 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka "Apgāds Zvaigzne ABC" pagājušajā gadā turpināja iepriekšējo gadu laikā sākto ražojamās produkcijas veidu pārstrukturizāciju, papildinot datorprogrammu paketes mācību līdzekļu elektronisko versiju izmantošanas platformai mācību iestādēs.

Pagājušajā gadā paplašināta interaktīvo mācību līdzekļu tirdzniecība DVD formātā. Tāpat strādāts pie literāro darbu elektronisko versiju klāsta dažādošanas un tirdzniecības apjomu palielināšanas.

Pērn tika arī nodrošināta interaktīvo materiālu pieejamība lejupielādējamā formā, kas ļāva arī popularizēt apgāda izdotos darbus.

Šogad uzņēmums plāno turpināt izstrādāt un izdot mācību grāmatas, kā arī paplašināt iepriekšējos gados sākto interaktīvo elektronisko mācību materiālu piedāvājumu mācību iestādēm. "Apgāds Zvaigzne ABC" arī turpinās daudzveidot literāro darbu drukātā formātā un elektronisko versiju klāstu, kā arī paplašinās elektronisko versiju pieejamību globālajos elektronisko grāmatu tirdzniecības tīklos.

Uzņēmums šogad arī turpinās izstrādāt un izdot mācību grāmatas, kā arī modernizēt tehnisko bāzi informācijas aprites, uzņēmuma vadības un ražošanas optimizācijai, tostarp palielināt sadarbības partneru skaitu, ar kuriem notiek elektronisko dokumentu aprite.

Izdevniecība "Zvaigzne" pastāv kopš 1966.gada. SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" nodibināta un reģistrēta 1993.gada 6.oktobrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 217 189 eiro. "Apgāda Zvaigzne ABC" lielākā īpašniece ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, kurai pieder 50,83% uzņēmuma kapitāldaļu.