Mālpils ražotne "Kvist" pērn audzējusi apgrozījumu par 48%

Rīga, 19.maijs, LETA. Dānijas koka mēbeļu ražošanas kompānijai AS "Kvist Industries" piederošā Mālpils ražotne SIA "Kvist" pagājušajā gadā strādāja ar 14,28 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 48% pieaugums salīdzinājumā ar 9,68 miljonu apgrozījumu 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa sasniegusi 407 511 eiro salīdzinājumā ar 534 059 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, veiksmīgās darbības priekšnosacījumi tika radīti trijos iepriekšējos darbības gados - investīcijas, darbaspēka profesionalitāte, pieprasījuma pieaugums un kvalitāte atbilstoši klientu vēlmēm. Pieaugot ražošanas apjomiem, pērn par 39 pieaudzis darbinieku skaits.

Tiek arī prognozēts, ka šogad eksporta tirgū, īpaši Skandināvijā, pieaugs pieprasījums, līdz ar to plānots apgrozījuma pieaugums.

Uzņēmuma darbības profils palicis nemainīgs - liekti līmētu mēbeļu un to detaļu ražošana ar augstu pievienoto vērtību. 99% saražotās produkcijas - koka plauktu un krēslu sagataves - tiek eksportēti.

Kā ziņots, "Kvist Industries" bankrotējušo mēbeļu rūpnīcu "Laiko" Mālpilī iegādājās 2011.gada novembrī, pārpērkot to no AS "Swedbank". "Laiko" iepriekš bija iekļauts "Sāgas" grupā līdzās uzņēmumiem "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Kvist" reģistrēta 2011.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 268 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dānijas pilsonis Sorens Kvists.

"Kvist" ir arī viens no mēbeļu un furnitūras ražošanas industrijas topa līderiem "Latvijas tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā 2015".