"Kurši" jaunā veikalā Salaspilī iegulda 3,5 miljonus eiro

Rīga, 8.marts, LETA. Būvmateriālu tirdzniecības uzņēmums SIA "Tirdzniecības nams "Kurši"" ("Kurši") jauna veikala izveidē Salaspilī investējis 3,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Pimanovs.

Jaunā tirdzniecības centra platība ir 2850 kvadrātmetri. Plānots, ka, sākoties dārzu darbu sezonai, veikala sortiments būvniecībai un mājai tiks paplašināts ar produkcijas piedāvājumu dārzam.

Līdz ar jaunā veikala atvēršanu Latvijā darbosies 19 "Kurši" veikali. Patlaban "Kurši" ir lielākais būvmateriālu tirdzniecības tīkls Latvijā ar veikaliem Rīgā, Salaspilī, Valmierā, Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Dobelē, Saldū, Ventspilī, Kuldīgā, Saukrastos, Aizkrauklē, Madonā, Cēsīs un Taurenē.

Pēdējos gados kā attīstības prioritāti uzņēmums izvirzījis tieši mazumtirdzniecību.

"Ar veikala Salaspilī atklāšanu uzņēmums kļūs pieejamāki netālās Rīgas un tuvējās apkārtnes pircējiem, un nodrošinās visplašāko būvmateriālu, saimniecības un dārza preču sortimentu, sniegs konsultācijas būvniecības un remontdarbu projektu uzsākšanai," norāda uzņēmuma vadītājs.

SIA "Tirdzniecības nams "Kurši"" reģistrēts 2000.gadā, tā pamatkapitāls ir 712 800 eiro.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 66,92 miljoni eiro salīdzinājumā ar 59,30 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa sasniedza 2,20 miljonus salīdzinājumā ar 1,94 miljoniem 2013.gadā.

"Kurši " lielākais īpašnieks ar 73% kapitāldaļu ir SIA "Augstceltne", 24% pieder Jurim Kursītim, bet 3% - Pimanovam.