"airBaltic" sāk sadarbību ar Spānijas lidsabiedrību "Iberia"

Rīga, 26.janv., LETA. Latvijas aviokompānija "airBaltic" ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Spānijas lidsabiedrību "Iberia", aģentūru LETA informēja lidsabiedrībā.

Šī sadarbība "airBaltic" klientiem piedāvās ērtus lidojumus uz Dienvideiropu, savukārt "Iberia" pasažieriem - uz Ziemeļeiropu.

Kā norāda "airBaltic" maršrutu tīkla pārvaldes vadošais viceprezidents Volfgangs Reiss, uzlabojot savienojumus starp Rīgu un citām lidostām, "airBaltic" klientiem tiks sniegta iespēja nokļūt reģionos, uz kuriem tiešie reisi nav pieejami.

"Iberia" maršrutu tīkla plānošanas un alianšu viceprezidents Nīls Černofs savukārt vēsta, ka ar šo sadarbības līgumu "Iberia" un "airBaltic" uzlabo savu pakalpojumu piedāvājumu klientiem, kuri ceļo starp Baltijas valstīm un Spāniju, kā arī Dienvideiropu, izmantojot savienojumus Briselē, Diseldorfā, Minhenē, Frankfurtē un Amsterdamā. Klienti gūšot labumu no īsākiem un ātrākiem lidojumiem starp Madridi un Rīgu, kā arī uzlabotais grafiks palīdzēs palielināt ceļojumu pieprasījumu starp tirgiem.

Jaunā sadarbība nodrošinās pasažieriem ērtus savienojumus starp Rīgu un Madridi, izmantojot kopīgas tranzītlidostas Eiropā.

Kā ziņots, "airBaltic" 2014.gadā strādājusi ar 254 179 669 eiro apgrozījumu un 10 668 043 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Apgrozījums pērn ir nedaudz - par 8% - samazinājies, salīdzinot ar 2013.gadu, kad aviokompānija apgrozīja 278 805 614 eiro.

Savukārt peļņa ir pieaugusi vairāk nekā piecas reizes, salīdzinot ar 2013.gadu, kad tā bija 2 020 506 eiro.

AS "Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 82 634 635 eiro. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.