"Hansapost" kļuvis par internetveikala "Xnet.lv" vairākuma akciju īpašnieku

Igaunijas e-komercijas un distances tirdzniecības līderis "Hansapost", iegūstot 70,05% SIA "Xnet" kapitāldaļu, ir kļuvis par "Xnet" vairākuma daļu īpašnieku, aģentūru LETA informē uzņēmumā.

Darījuma summa netiek atklāta.

Kā norāda "Xnet" pārstāvis Jorens Kovalovs, uzņēmuma stratēģijā būtiskas izmaiņas nav plānotas, un "Xnet" arī turpmāk izmantos Latvijā pazīstamo "Xnet" zīmolu, kā arī turpinās un paplašinās sadarbību ar saviem partneriem.

"Uzņēmumam "Hansapost" ir lielas attīstības ambīcijas. Viņi bija tie, kas mūs uzrunāja. Ņemot vērā, ka mūsu uzņēmumiem ir līdzīgas biznesa attīstības un klientu apkalpošanas vērtības, vienojāmies ļoti ātri - viss process ilga vien trīs mēnešus," stāsta Kovalovs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, izmaiņas uzņēmuma dalībnieku sastāvā reģistrētas šī gada 31.martā. Līdz tam līdzšinējai uzņēmuma līdzīpašniecei Ilzei Švānei piederēja 55,02%, Mārtiņam Švānam - 24,98%, bet Didzim Švānam - 20%.

Patlaban "Xnet" īpašnieku sadalījums ir šāds: Igaunijas kompānijai "Hansapost" pieder 70,05%, Mārtiņam Švānam - 16,67%, Ilzei Švānei - 6,64% un Didzim Švānam - 6,64%.

"Xnet" valdes loceklis Mārtiņš Švāns atzīmē, ka šī sadarbība palīdzēs "Xnet" klientiem saņemt tikpat ērtu un kvalitatīvu pakalpojumu kā līdz šim un vēl plašāku preču klāstu, kas ātri un ērti būs pieejams visā Latvijas teritorijā. "Izmantojot abu uzņēmumu pieredzes un enerģijas apvienojumu, plānojam strauju attīstību un vēlamies kļūt par e-komercijas līderiem Latvijā."

Igaunijas "Hansapost" ir e-komercijas un distances tirdzniecības uzņēmums, kas darbojas kopš 1997.gada. Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija vairāk nekā desmit miljoni eiro.

SIA "Xnet" ir interneta veikalu "Xnet".lv un "Aboluveikals.lv" īpašnieks. "Xnet.lv" darbojas kopš 2003.gada, bet "Aboluveikals.lv" ir atvērts 2007.gadā, tas ir vienīgais oficiālais "Apple" produktu interneta veikals Latvijā.

"Xnet" pērn apgrozījis aptuveni četrus miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji, neatklājot peļņas rādītāju.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Xnet" 2013.gadā apgrozīja 4,26 miljonus eiro, kas ir par 4% mazāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 4,63 miljoni eiro. 2013.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 22 538 eiro apmērā, bet 2012.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 15 496 eiro.

SIA "Xnet" dibināta 2002.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4624 eiro. "Xnet" īpašnieki ir Igaunijas kompānija "Hansapost" - 70,05%, Mārtiņš Švāns - 16,67%, Ilze Švāne - 6,64% un Didzis Švāns - 6,64%.