Mālpils uzņēmums "Kvist" pērn par 56% kāpinājis apgrozījumu

Dānijas koka mēbeļu ražošanas kompānijai AS "Kvist Industries" piederošā Mālpils ražotne SIA "Kvist" pagājušajā gadā strādāja ar 9,68 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 56% pieaugums salīdzinājumā ar 2013.gada rādītāju - 6,24 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa sasniegusi 534 059 eiro salīdzinājumā ar 167 005 eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, veiksmīgās darbības priekšnosacījumi tika radīti iepriekšējos gados - investīcijas, darbaspēka profesionalitāte, pieprasījuma pieaugums un kvalitāte atbilstoši klientu vēlmēm. Pērn darbu sācis jauns krāsošanas iecirknis, kas ļāva palielināt realizējamās produkcijas apjomu, sasniedzot iepriekšplānotos finanšu rādītājus.

Tāpat tiek prognozēts, ka šogad eksporta tirgū pieaugs pieprasījums, līdz ar to plānots arī ražošanas apjomu un apgrozījuma pieaugums.

Uzņēmuma darbības profils palicis nemainīgs - liekti līmētu mēbeļu un to detaļu ražošana ar augstu pievienoto vērtību. 99% saražotās produkcijas - koka plauktu un krēslu sagataves - tiek eksportēti.

"Kvist Industries" bankrotējušo mēbeļu rūpnīcu "Laiko" Mālpilī iegādājās 2011.gada novembrī, pārpērkot to no AS "Swedbank". "Laiko" iepriekš bija iekļauts "Sāgas" grupā līdzās uzņēmumiem "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Kvist" reģistrēta 2011.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 268 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dānijas pilsonis Sorens Kvists.