"Tieto" ieņem pirmo vietu starp Baltijas informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem

Saskaņā ar "Prime Investment" ikgadējo pētījumu, "Tieto" ierindots pirmajā vietā starp Baltijas vadošajiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pakalpojumu uzņēmumiem, vērtējot pēc IT pakalpojumu ieņēmumiem 2013.gadā.

Kā pilsētas inormācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja "Tieto Latvia" Mārketinga un komunikāciju speciāliste Agita Kārkliņa, Baltijā pārstāvēto "Tieto" uzņēmumu (Tieto Latvia, Tieto Lithuania, Tieto Estonia un Tieto Estonia Services) kopējie ieņēmumi no IT pakalpojumu sniegšanas 2013.gadā sastādīja 48.474 miljonus eiro, veidojot 32% pieaugumu, salīdzinājumā ar 2012.gadu.

2013.gadā "Tieto Latvia", vadošā informācijas tehnoloģiju uzņēmuma Latvijā, neto apgrozījums pieauga par 30% salīdzinājumā ar 2012.gadu un sastādīja 44.399 miljonus eiro. Peļņa pirms nodokļiem pieauga par 92%, pateicoties vairākiem lieliem sistēmu ieviešanas un licenču pārdošanas darījumiem, un sastādīja 5.256 miljonus eiro.

"Ievērojamie rezultāti 2013.gadā sasniegti, pateicoties nepārtrauktiem ieguldījumiem Tieto vadošā un Latvijā izstrādātā maksājumu karšu produkta Card Suite attīstībā, kā arī jauniem darījumiem valsts sektorā un enerģētikas nozarē. Tieto ir vadošais uzņēmums Baltijas valstīs un uzņēmuma mērķis ir turpināt izaugsmi, paplašinot pakalpojumu piedāvājumu vietējā tirgū, kā arī palielinot produktu un pakalpojumu eksportu uz Eiropas, Āfrikas, Tuvo Austrumu un NVS valstīm," komentē Elmārs Gengers, "Tieto Latvia" valdes priekšsēdētājs.

Baltijas valstīs esošie "Tieto" uzņēmumi nodrošina IT pakalpojumus vadošajiem uzņēmumiem telekomunikāciju, finanšu pakalpojumu, enerģētikas un sabiedrisko pakalpojumu nozarēs, kā arī valsts sektorā. Kopumā Tieto uzņēmumos Baltijā tiek nodarbināti vairāk kā 950 IT speciālisti, no kuriem lielākā daļa - vairāk kā 750 darbinieki - strādā "Tieto Latvia".