"Rimi" centralizētajā kulinārijas un gaļas produktu ražošanas virtuvē investējis 5 miljonus eiro

Rīga, 8.jūl., LETA. Ar investīcijām piecu miljonu eiro apmērā SIA "Rimi Latvia" atklājusi centralizēto kulinārijas un gaļas produktu ražošanas virtuvi Rīgā, Augusta Deglava ielā 161, aģentūrai LETA atklāja kompānijā.

Centralizētā kulinārijas un gaļas produktu ražošanas virtuve kopumā aizņem 2788 kvadrātmetrus un plānots, ka tā ar gatavo produkciju apgādās visus "Rimi" veikalus Latvijā. Vienlaikus investīciju projekts kompānijai ļaus automatizēt ražošanu un būtiski palielināt efektivitāti, dienā saražojot līdz pat 18 tonnām salātu, kulinārijas un gaļas izstrādājumu.

Tāpat centralizētā virtuve kompānijai nozīmē vienotu kvalitātes kontroli un ilgtspējīgu ražošanu ar samazinātiem pārtikas atlikumiem.

Kā norādīja "Rimi Latvia" pārstāvji, centralizētajā virtuvē tiks nodarbināti vairāk nekā 150 darbinieki - pavāri, kvalitātes vadītāji, laboranti, kontrolieri un pārtikas tehnologi. Virtuvē strādās trīs produktu sagatavošanas līnijās - kulinārijas izstrādājumu ražošana, salātu un auksto uzkodu ražošana, kā arī gaļas izstrādājumu cehs, kurā lielu daļu darba veiks automatizētās iekārtas.

"Esam spēruši gan vēsturiski, gan stratēģiski nozīmīgu soli uzņēmuma izaugsmē - līdzās jaunajam loģistikas centram ir izveidota arī pirmā centralizētā "Rimi" kulinārijas un gaļas produktu ražošanas virtuve, kurā izmantotās tehnoloģijas un elastīgais ražošanas process palīdzēs aktīvi strādāt pie jaunu produktu izveides," skaidroja "Rimi Latvia" hipermārketu tīkla direktors Gatis Pakalnieks.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".