Piena pārstrādes uzņēmuma "Tukuma piens" apgrozījums pērn pieauga par 5,1%

Rīga, 26.aug., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums "Tukuma piens" pērn strādāja ar 57,895 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 44,2% un bija 2,589 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn sadarbojās ar vairāk nekā 217 piena piegādātājiem, galvenokārt iepērkot pienu Kurzemē un Zemgalē.

Nākotnē "Tukuma piena" vadība plāno nostiprināt līdera pozīcijas stratēģiskajos segmentos un attīstīt jauna perspektīvu produktu ražošanu vietējam tirgum un eksportam. Tāpat plānots darbs pie sortimenta optimizācijas un izejvielu kvalitātes nostiprināšanas. "Tukuma piens" plāno investēt ražošanas modernizācijā un paplašināšanā, lai nodrošinātu kompānijas konkurētspēju.

Līdz ar Covid-19 vīrusa izplatības ierobežojumiem gada sākumā Latvijā un citās pasaules valstīs, kas samazināja ekonomikas attīstību, pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. Patlaban kompānijā nav noteikti būtiski darbības ierobežojumi, tomēr nav paredzams, kā situācija varētu attīstīties nākotnē.

"Tukuma piens" 2018.gadā strādāja ar 55,098 miljonu eiro apgrozījumu, kas par 3,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un sasniedza 4,643 miljonus eiro.

"Tukuma piens" ir reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Monako dzīvojošs Dānijas pilsonis Stefans Deivids Balkins.