Dzeramā ūdens ražotāja "Venden" apgrozījums pērn pieauga par 6,9%

Rīga, 21.jūl., LETA. Dzeramā ūdens ražotāja "Venden" apgrozījums 2019.gadā bija 13,336 miljoni eiro, kas ir par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 48,5% - līdz 583 077 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Venden" pērn turpināja veikt regulāru tirgus izpēti ar mērķi nodrošināt produktu portfeļa noturību, kā arī radīt pamatu produktu klāsta paplašināšanai. Tirgus pētījumus kompānija kombinēja ar tehnoloģisko risinājumu izpēti iespējamai ražošanas paplašināšanai.

Kompānijas vadība paredz, ka 2020.gadā piecu un trīs galonu ūdens ražošanas un realizācijas apmēri varētu pieaugt par 2%, un pamata pieaugumu veidos PET produkcijas realizācijas apmēra pieaugums. Kompānija plāno piedāvāt tirgū jaunus produktus, kā arī paplašināt esošo produkcijas sortimentu.

Komentējot Covid-19 ietekmi uz kompānijas darbību, uzņēmuma vadība prognozē nebūtisku pandēmijas apstākļu ietekmi uz "Venden" darbību, tomēr norāda, ka precīzu ietekmes apmēru ir grūti novērtēt.

Jau ziņots, ka "Venden" apgrozījums 2018.gadā bija 12,475 miljoni eiro, kas bija par 7,9% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 35% un bija 392 759 eiro.

"Venden" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 28 440 eiro. "Venden" vienīgā īpašniece ir SIA "Mica Tehnoloģijas", bet patiesais labuma guvējs ir Polijas pilsonis Andržejs Pavlovs.

Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka "Venden" pamatdarbības veids ir dabīgā avota ūdens un dabīgā minerālūdens ražošana, ūdens lietošanas iekārtu noma, kafijas un saistīto produktu tirdzniecība, kā arī kafijas iekārtu noma.