Stividora "Alpha osta" apgrozījums pērn palielinājās divas reizes

Rīga, 24.maijs, LETA. Stividorkompānijas SIA "Alpha osta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 13,85 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,6 reizes un sasniedza 2,932 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Alpha osta" pērn pārkrāva kopumā 776 067 tonnas kravu, kas ir par 35,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā gadā uzņēmums turpināja investēt servisa kvalitātes uzlabošanā. Kopumā pērn "Alpha osta" investēja 172 000 eiro, lai palielinātu darbības kapacitāti, uzlabotu uzņēmuma atbilstību lauksaimniecības produktu apritei un sniegtu kvalitatīvus pakalpojumus klientiem.

Vadības ziņojumā minēts, ka patlaban pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība, jo nav paredzams, kāda būs Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā ietekme uz ekonomikas tālāko attīstību.

Šogad "Alpha osta" plāno iegūt jaunus klientus un piesaistīt vairāk kravu.

"Alpha osta" 2022.gadā strādāja ar 6,974 miljonu eiro apgrozījumu un 1,112 miljonu eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 735 715 eiro. Uzņēmums pieder "ASNS Investment" (50%), kuras vienīgā īpašniece ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps", Kipras kompānijai "Rokryma Limited" (25%) un Igoram Pedo (25%).