"PKL Flotes" koncerna apgrozījums pērn samazinājies par 39,7%

Rīga, 23.maijs, LETA. Velkoņu pakalpojumu sniedzēja "PKL Flotes" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,103 miljoni eiro, kas ir par 39,7% mazāk nekā 2022.gadā, kā arī koncerns cieta zaudējumus 247 033 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Vienlaikus koncerna māteskompānijas "PKL Flote" apgrozījums pērn bija 2,767 miljoni eiro, kas ir par 2,7% mazāk nekā 2022.gadā, un kompānija cieta zaudējumus 80 716 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Koncerna gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "PKL Flote" darbību pērn var novērtēt kā saspringtu.

Koncerns pērn strādāja ar zaudējumiem kravu apgrozījuma samazināšanās dēļ Ventspils brīvostā. Vadības ziņojumā  skaidrots, ka, ņemot vērā ģeopolitiskās situācijas izmaiņas, kas galvenokārt saistītas ar karadarbību Ukrainā un starptautisko sankciju ietekmi, ir novērojama tendence samazināties ar Krieviju saistītajam kravu apmēram.

Tāpat vadības ziņojumā paustas bažas par iespējamo kravu apgrozījuma samazināšanos Ventspils ostā, kas attiecīgi varētu samazināt nepieciešamību pēc velkoņu pakalpojumiem un palielināt koncerna zaudējumus. Tomēr koncerns 2024.gadā plāno strādāt ar pozitīvu naudas plūsmu un pabeigt šo gadu ar peļņu.

Uzņēmuma flote sastāv no četriem velkoņiem, kas ir pietiekoši, lai pilnībā nodrošinātu velkoņu pakalpojumu sniegšanu Ventspils ostā, teikts vadības ziņojumā.

"PKL Flotes" koncerns 2022.gadā strādāja ar 5,148 miljonu eiro apgrozījumu un 1,898 miljonu eiro peļņu. Tikmēr koncerna māteskompānija "PKL Flote" 2022.gadā strādāja ar 2,845 miljonu eiro apgrozījumu un 59 726 eiro peļņu.

"PKL Flotes" koncernā ietilpst mātessabiedrība "PKL Flote", SIA "PKL Latvia" un SIA "Riga Towage Company".

"PKL Flote" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,527 miljoni eiro. "PKL Flote" patiesais labuma guvējs ir Somijas pilsonis Stefans Alfons Hakans un Austrijas pilsone Urzula Haranda.