Santehnikas ražotāja "PAA" apgrozījums pērn samazinājies par 9,6%

Rīga, 23.maijs, LETA. Santehnikas ražotājs SIA "PAA" pagājušajā gadā strādāja ar 5,314 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,6% mazāk nekā 2022.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās vairākkārt un bija 4516 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka saistībā ar tirgus situācijas pasliktināšanos pērn, īpaši trešajā un ceturtajā ceturksnī, pagājušā gada rezultāti uzskatāmi par salīdzinoši labiem. Uzņēmuma vadība nolēmusi neatlaist darbiniekus, bet samazināt fabrikas darba laiku, kā arī daļu no darbiniekiem nodarbināt saimniecības un tehniskās apkopes darbos, ko ļāvusi iepriekšējos gados uzkrātā peļņa.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, "PAA" pārdošanas apmēri Latvijā pagājušajā gadā samazinājās par 12%, galvenokārt privāto pasūtītāju piesardzības dēļ. Daudzdzīvokļu māju jauno projektu apgāde ar "PAA" produkciju pērn bija būtisks ražošanas apmēru nodrošinātājs.

Vadības ziņojumā teikts, ka vairumtirdzniecība Latvijā un Lietuvā samazinājās līdz ar kopējo tirgus situācijas pasliktināšanos, savukārt Igaunijā tirdzniecības apmēri un tirgus daļa palielinājās. Neskatoties uz karastāvokli, "PAA" produkcijas tirdzniecība Ukrainā palielinājās. Savukārt ilggadējais dušas paliktņu pasūtītājs Zviedrijā mainīja īpašniekus un uz pusi samazināja pasūtījumu apmēru. 

Pērn kritums bija gan akmens masas produkcijas - vannu, izlietņu un dušas paliktņu ražošanā, gan "SilkStone" produkcijas ražošanā. Vienīgais kāpums bija MTM - pēc mēra izgatavotas "SilkStone" produkcijas - ražošanā. Uzņēmuma vadība nolēmusi modernizēt un attīstīt MTM produkcijas ražošanu, tāpēc tika labiekārtotas telpas un noslēgts līgums par CNC frēzes iegādi.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2024.gadā plānots palielināt apgrozījumu līdz sešiem miljoniem eiro, kā arī gūt 300 000 eiro peļņu.

"PAA" 2022.gadā strādāja ar 5,879 miljonu eiro apgrozījumu un guva 291 932 eiro peļņu.

Kompānija "PAA" reģistrēta 1993.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 000 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Pēteris Treicis.