Zīmola "Zaza Timber" uzņēmumu apgrozījums pērn pieaudzis divas reizes

Rīga, 22.maijs, LETA. Ar "Zaza Timber" zīmolu strādājošo trīs Jelgavas novada uzņēmumu apgrozījums pagājušajā gadā kopumā bija 12,59 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2022.gadā, aģentūru LETA informēja "Zaza Timber" pārstāvji.

Līmētā koka būvkonstrukciju ražotāja SIA "Zaza Timber Production" apgrozījums 2023.gadā bija 5,613 miljoni eiro - par 64% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tas bija 3,423 miljoni. "Zaza Timber Production" 2023.gadu noslēdza ar 347 481 eiro neto pelņu pretstatā 384 677 eiro lielajiem zaudējumiem gadu iepriekš.

Projektēšanas uzņēmuma SIA "Zaza Timber Engineering" apgrozījums 2023.gadā bija 318 000 eiro - par 75% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tas bija 181 229 eiro. "Zaza Timber Engineering" gadu noslēdza ar 75 000 eiro neto peļņu, pretstatā 21 000 eiro zaudējumiem gadu iepriekš.

SIA "Zaza Timber Construction", kas specializējas koka konstrukciju būvniecībā, 2023.gadā strādāja ar 6,648 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas bija 2,4 reizes jeb par 3,9 miljoniem eiro vairāk nekā 2022.gadā, kad apgrozījums bija 2,731 miljons eiro. "Zaza Timber Construction" neto peļņa pērn pieauga piecas reizes jeb par 858 000 eiro un sasniedza 1,075 miljonus eiro.

Uzņēmumu kopējā neto peļņa sasniedza 1,49 miljonus eiro iepretim zaudējumiem 189 945 eiro apmērā 2022.gadā, bet grupas EBITDA 2023.gadā sasniedza 1,87 miljonus eiro.

Zīmola pārstāvji informē, ka 2023.gadā īstenots nozīmīgs investīciju projekts "Zaza Timber" rūpnīcā Jelgavas novadā, kur izgatavo līdz pat 32 metrus garas līmēta koka konstrukcijas. Tika uzbūvētas jaunas ražošanas telpas vairāk nekā 2000 kvadrātmetru platībā. Kopējās projekta investīcijas sasniedza 2,45 miljonus eiro, no kuriem 1,09 miljoni eiro bija Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums.

Uzņēmums arī veica investīcijas iekšējo procesu, kontroles sistēmu un iekšējās struktūras pilnveidošanā, kā arī ieguva tiesības lietot koksnes piegādes ķēdes PEFC sertifikātu. "Zaza Timber" būvniecības uzņēmums 2023.gadā noslēdza līgumu ar Zviedrijas būvnieku arodbiedrību ("Byggnads"), iegūstot tiesības Zviedrijā veikt būvniecības darbus.

Pērn "Zaza Timber" ražošanas uzņēmums izgatavoja un piegādāja koka konstrukcijas biroju, ražošanas, lauksaimniecības ēku, skolu sporta zāļu, brīvdabas estrāžu, elektroauto uzlādes staciju un tiltu būvniecībai Latvijā, Zviedrijā, Lietuvā, Igaunijā, Spānijā, Portugālē, Dānijā, Norvēģijā, Ukrainā, Islandē, Andorā, Nīderlandē.

Nozīmīgi ražošanas projekti pirmo reizi veikti pasūtījumiem no Marokas un Austrālijas. Marokā no uzņēmuma ražotajām liektām līmētā koka konstrukcijām uzbūvēts ciemats Pasaules Bankas un Starptautiskā valūtas fonda pārstāvju gadskārtējai pilnvarnieku sanāksmei, savukārt Austrālijā, Sidnejas vēsturiskajā Darlingas ostā, uzbūvēts jumts "Tumbalong" parka estrādei.

"Zaza Timber" projektētāju komanda 2023.gadā strādāja pie vairākiem starptautiskiem un vietējiem projektiem, projektējot būvkonstrukcijas, veicot aprēķinus, izstrādājot detalizācijas un montāžas rasējumus, kā arī nodrošinot autoruzraudzību. Nozīmīgākie projekti bija skolu sporta zāles Zviedrijā, izstāžu zāle Austrālijā, autoserviss ar biroju Islandē, ražošanas ēka, slimnīcas fasāde un dzīvojamā ēka Latvijā.

"Zaza Timber" būvuzņēmuma lielākie projekti 2023.gadā ārpus Latvijas bija koka tilta būvniecība Linšēpingā, Zviedrijā, biroju ēkas Norvēģijā koka konstrukciju montāža, elektroauto uzlādes staciju tīkla būves Dānijā, kur 2023.gadā uzņēmums uzbūvēja 75 jumta konstrukcijas deviņās pilsētās. Latvijā lielākie projekti bija slimnīcas fasādes izbūve Rīgā un "TZMO" biroja un loģistikas centra Rīgā būvniecība, kas turpinās šogad.

Pērn pabeigti projekti, kuru īstenošanā piedalījās "Zaza Timber" zīmola uzņēmumi - projektēšanas birojs, līmētā koka konstrukciju ražotājs un koka konstrukciju būvnieks. Norvēģijā tika pabeigta septiņus stāvus augstā biroju ēka "Aker Tech House" - tās fasādes un virsgaismas konstrukciju projektēšanā, būvniecībā un būvkonstrukciju ražošanā piedalījās visi trīs "Zaza Timber" uzņēmumi.

Zviedrijā, Linšēpingā, pabeigts koka tilts, pie kura strādāja "Zaza Timber" ražošanas un būvniecības uzņēmumi. Latvijā atzinību ieguva arī "Zaza Timber" būvinženieru projektētā no koka celtā biroju ēku Lizumā, kura saņēma Latvijas Arhitektūras gada balvu ("Sudraba ananass"), bet uzņēmuma izgatavotie sfēriski izliektie akustiskie paneļi Sudraba birzī, Mežaparka Lielajā estrādē, pirmo reizi nodrošināja koru skanējumu XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Zaza Timber Production" 2022.gadā strādāja ar 3,423 miljonu eiro apgrozījumu un 384 677 eiro zaudējumiem. "Zaza Timber Engineering" 2022.gadā strādāja ar 181 229 eiro apgrozījumu un 21 023 eiro zaudējumiem. Savukārt "Zaza Timber Construction" 2022.gadā strādāja ar 2,731 miljona eiro apgrozījumu un 215 755 eiro peļņu.

"Zaza Timber" zīmola uzņēmumu patiesā labuma guvējas ir Baiba Radžele un Eva Peilāne. "Zaza Timber" zīmols izveidots 2021.gadā, lai sekmētu tā pārstāvēto uzņēmumu izaugsmi eksporta tirgos.