Zivju miltu un eļļas ražotāja "Venta FM" apgrozījums pērn pieaudzis par 16,5%

Rīga, 13.maijs, LETA. Zivju miltu un eļļas ražotājs SIA "Venta FM" pagājušajā gadā strādāja ar 16,352 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 12,9% - līdz 2,278 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka ekonomiskā situācija Latvijā un pasaulē saistībā ar Krievijas bruņoto agresiju Ukrainā ietekmē ražošanas resursu cenu kāpšanu, kas rada neskaidrību uzņēmuma darbībā.

Vadības ziņojumā norādīts, ka līdz 2023.gada jūlijam uzņēmums saimnieciskās darbības nodrošināšanai izmantoja tikai savus naudas līdzekļus. 2023.gada augustā saistībā ar ražotnes paplašināšanas darbiem, uzņēmums piesaistīja finanšu līdzekļus no AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"". Sabiedrība ar atbildīgu attieksmi plāno savu saimniecisko darbību, lai novērstu jebkādus iespējamos nākotnes riskus.

Uzņēmumā min, ka vides aizsardzības prasības neietekmē "Venta FM" aktīvu, saistību, finansiālā stāvokļa un peļņas vai zaudējumu novērtēšanu.

"Venta FM" mērķis ir palielināt ražošanas jaudas, paaugstināt produkcijas kvalitāti un produkcijas realizācijas apmēru, kā arī paplašināt tirgus noietu Eiropas Savienībā (ES) un trešajās valstīs.

Attiecībā uz kara Ukrainā ietekmi "Venta FM" vadība norāda, ka tā nepārtraukti izvērtē situāciju, bet uzņēmuma darbība tiek organizēta un veikta kā līdz šim.

"Venta FM" 2022.gadā strādāja ar 14,037 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa palielinājās par 73,2% - līdz 2,615 miljonam eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2006.gadā, un tā pamatkapitāls ir 7100 eiro. "Venta FM" kapitālā pa 35% pieder AS "Tērvetes AL" un Jānim Zoldneram, 20% pieder AS "Agrolats Holding", bet 10% - Dānijas pilsonim Kristiānam Bisgārdam. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Zoldners un Jānis Paškausks.