"Latvijas finiera" iekārtu rūpnīcas jaunajā metālapstrādes cehā investēti vairāk nekā divi miljoni eiro

Rīga, 24.apr., LETA. Investējot vairāk nekā divus miljonus eiro, bērza saplākšņa ražotāja AS "Latvijas finieris" mašīnbūves un tehnisko pakalpojumu servisa centrā "Iekārtu rūpnīca" izveidots jauns un modernām tehnoloģijām aprīkots metālapstrādes ceha korpuss, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Jaunā ceha 1300 kvadrātmetrus plašās telpas paredzētas metāla izejmateriālu uzglabāšanai un pirmapstrādei - griešanai, zāģēšanai, locīšanai. Ierīkota arī specifiska skrošu strūklas kamera tērauda virsmu apstrādei.

"Latvijas finiera" valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems skaidro, ka iekārtu rūpnīca ir ne tikai "Latvijas finiera" tehniskās kompetences centrs, bet nozīmīga daļa no koncerna ikdienas darba nodrošinājuma un kopējās izaugsmes. Tāpēc investīcijas bērza koksnes pārstrādē augstas pievienotas vērtības produktos iet roku rokā ar ieguldījumu un attīstību metālapstrādes blokā - Iekārtu rūpnīcā.

Iekārtu rūpnīcas direktors Māris Bumbieris norāda, ka, iekārtu rūpnīcai kāpinot metālapstrādes tempus un radot augstvērtīgākus produktus, papildu telpu nepieciešamība bija būtisks un loģisks solis. Jaunais metālapstrādes ceha korpuss dod iespēju uzlabot ražošanas plūsmu un radīt papildu darba vietas divām atslēdznieku brigādēm.

"Ņemot vērā, ka metālapstrāde ir būtisks "zobrats" koncerna procesu mehānismā, investīcijas iekārtu rūpnīcas attīstībā sniedz tiešu ieguldījumu kopējā "Latvijas finiera" ilgtermiņa izaugsmē, nodrošinot, ka bērza koksne tiek apstrādāta vislabākajā iespējamajā veidā," pauž Bumbieris

Iekārtu rūpnīca jau vairāk nekā 20 gadus ir "Latvijas finiera" tehnisko pakalpojumu servisa centrs ar plašu pakalpojumu klāstu. Struktūrvienība projektē un izgatavo dažādas sarežģītības pakāpes iekārtas finieru un saplākšņu apstrādei, veic šo iekārtu montāžu, preventīvo diagnostiku un apkalpošanu visā koncernā, kā arī veic tehnisko servisu un pamatlīdzekļu uzturēšanu.

Iekārtu rūpnīcā veikta daļēja iekārtu izgatavošana un pilna montāža rūpnīcā "Kohila Vineer", daļēja iekārtu izgatavošana un pilna montāža rūpnīcas "Furniers" lobītā finiera ražotnē Kuldīgā, pusautomātiska lokšņu tepēšanas līnija rūpnīcai "Lignums", izgatavota slīpēšanas līnija rūpnīcai "Lignums", robotizētas automātiskās saplākšņu paku malu krāsošanas līnijas rūpnīcās "Hapaks" un "Furniers", kā arī veikta šķeldošanas iecirkņa automatizācija rūpnīcā "Verems".

Jau ziņots, ka "Latvijas finiera" apgrozījums 2022.gadā bija 351,25 miljoni eiro, kas ir par 38,8% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,5 reizes un bija 29,7 miljoni eiro. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Kompānija "Latvijas finieris" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 134 465 271 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana.

Latvijā "Latvijas finierim" pieder 100% kapitāldaļu kompānijās "Verems", SIA "Latvijas finieris mežs" un AS "Riga Wood Baltic", kā arī 50% kapitāldaļu SIA "Troja" un SIA "SELF loģistika". AS "Ludzas mežrūpniecības saimniecība" kompānijai pieder 99,67% kapitāldaļu.