Guļamvieta: kvalitatīva matrača un gultas harmonija

pexels-andrea-piacquadio.jpg

Viena no svarīgākajām enerģijas un labsajūtas sastāvdaļām ir pietiekami ilgs un labs miegs. Ir būtiski paturēt prātā, ka galu galā jūs pats esat atbildīgs par komfortablas miega vides radīšanu. Padomājiet par savām iespējām, kā arī par savām vēlmēm, kad jāizvēlas gulta vai matracis. Galu galā jūsu mērķiem ir jāsaskan ar iespējām, un jūsu iespējas var lieliski atbilst vēlmēm. Atbildes uz dažiem svarīgiem jautājumiem vienmēr atvieglo kompromisa atrašanu. Atcerieties, ka labi izsvērtiem sapņiem ir lielāka iespēja piepildīties.

Piemērotas gultas izvēle

Tātad pirmais jautājums ir šāds: cik liela ir jūsu guļamistaba? Sekojiet savam radošumam un vēlmēm, ja telpa ir ietilpīga un neierobežo gultas izmēru, taču atcerieties, ka izmērs nav vienīgais faktors, kas nosaka, cik ērti jūs gulēsiet. Visērtākās gultas ir tās, kas atbilst jūsu unikālajām vēlmēm un fiziskajām prasībām. Tās ir pašas labākās un kvalitatīvākās gultas. Ļoti svarīgi ir izvairīties no tā, lai jūs savā gultā justos ierobežoti vai sajustos tā, it kā slīktu. Ja guļamistaba ir maza, izvēlieties arī mazāka izmēra gultu, un tā vietā piešķiriet telpai nedaudz elpas. Mājīgāku atmosfēru palīdz radīt brīvās telpas proporcija attiecībā uz mēbelēm.

Pirms jaunas gultas iegādes izmēriet guļamistabu un mēģiniet atrast tai optimālo vietu. Cik liela ir jūsu ģimene? Ja izvēlaties guļamvietu tikai sev, viss, kas jums jādara, ir jāizvēlas, kura gulta vislabāk atbilst jūsu vajadzībām, izvērtējot sava ķermeņa prasības. Ja jūs un jūsu partneris guļat vienā gultā, lēmumu pieņemšanai un izvēlei ir jābūt kopīgai. Ja jūsu gulta kalpo arī kā ģimenes iecienītākā pulcēšanās vieta no rītiem, iespējams, vajadzētu padomāt par lielākas gultas iegādi, lai tā būtu piemērota visiem.

Kas labāk – vienguļamas vai divguļamas gultas?

Līdzīgi kā daudzas citas mēbeles, arī gultas parasti tiek piedāvātas standarta izmēros, kurus var pielāgot, lai tās atbilstu visdažādākajām klientu prasībām. Populārākie gultu garumi ir 190 un 200 cm. Atšķiras arī platumu izmēri – ir trīs standarta divguļamo gultu izmēri: 140x200, 160x200 un 180x200. Tie, kas dod priekšroku vienguļamajām gultām, var izvēlēties 80 vai 90 cm platas gultas. Nosakot jums ideālo garumu, paturiet prātā, ka tad, kad guļat uz gultas, virs jums jābūt aptuveni 15 cm brīvas vietas. Gariem cilvēkiem ieteicams izvēlēties gultu bez kāju balstiem, lai samazinātu iespējamo diskomfortu, ko var radīt galvas vai kāju balsti. Turklāt paturiet prātā, ka gultas ar augstākiem kāju balstiem mēdz vizuāli padarīt telpu šaurāku un mazāku, nekā tā ir patiesībā. Cilvēki ar īpašām vajadzībām, kuri neatbilst standarta izmēriem, var apsvērt iespēju iegādāties individuāli pielāgotas gultas. Var būt nepieciešams arī matracis pēc pasūtījuma, tāpēc, veicot mērījumus un aprēķinus, jāņem vērā arī tas.

Kā izvēlēties matraci?

Matracis un gulta var būt atsevišķi elementi vai integrēti vienā. Gulta bez matrača nav iedomājama, savukārt matraci var izmantot bez gultas. Izvēloties matraci, ir būtiski atšķirt ārējos un iekšējos izmērus neatkarīgi no tā, vai iegādājaties pēc pasūtījuma izgatavotus izstrādājumus vai standarta izmēra gultu. Pretējā gadījumā matracis var neatbilst gultas rāmim, tāpēc mērījumiem jābūt precīziem.

Matracim jābūt atbilstoša izmēra, piemēram, matracis 90 x 200 cm ir vienguļamais matracis, kas ir pietiekami liels, lai nepieciešamības gadījumā tajā varētu gulēt arī divi cilvēki. Tikai jāuzmanās, lai gultas rāmis nebūtu pārāk liels – ja rāmis ir pārāk liels, matracis slīdēs prom un nebūs drošas guļamās virsmas, kas radīs diskomfortu. Matracis deformēsies un neapšaubāmi neuzlabos jūsu miega kvalitāti, arī ja gultas rāmis būs pārāk mazs un matracis tajā kārtīgi neietilps.

Ērtu gulēšanu un pietiekamu atpūtu nakts laikā lielā mērā ietekmē gan laba gulta, gan kvalitatīvs matracis, tāpēc kvalitātei šajā situācijā ir izšķiroša nozīme. Gultas kalpošanas laiks kopumā var būt ilgs, un matracis var kalpot līdz pat desmit gadiem, tāpēc viens no padomiem, kā izvēlēties matraci, ir nekautrēties to izmēģināt veikalā, lai noteiktu, kādi veidi un īpašības jums ir vispiemērotākās. lai gan matrača cietības vai mīkstuma izvēle ir galvenokārt balstīta uz gulētāja ķermeņa svaru.

Gultas veļa – noskaņai un aizsardzībai   

Kad ir izvēlēts matracis un gulta, jāapsver, kā tos aizsargāt. Protams, gultas veļa kalpo kā matrača pirmā aizsardzības līnija, taču tā nav paredzēta tikai, lai aizsargātu no putekļiem, dzīvniekiem vai palaidnīgiem bērniem. Gultas veļa var nodrošināt papildu dekoratīvus elementus un uzlabot vispārējo komfortu guļamistabā. Gultas veļa nodrošinātu aizsardzību, kā arī piešķir guļamistabai krāsu un dizainu. Tā kā gultas veļa ir daudzveidīga materiālu un dizainu ziņā, tā bieži kalpo kā uzmanību piesaistošs guļamistabas elements, veicinot telpas kopējo estētiku vai atmosfēru.

Pirms gultas pārklāja izvēles ir svarīgi precīzi zināt nepieciešamos izmērus. Matracis jāmēra horizontāli, kā arī jāmēra attālums no zemes vai vietas, kur vēlaties, lai beidzas gultas pārklājs. Ieteicams izvēlēties 220x230 cm izmēra gultas pārklāju, ja jūsu matracis ir 160x200 cm un atrodas 30 cm virs grīdas. Paturiet prātā, ka garumam jāpieskaita tikai viens gultas augstums, bet platumam – divi gultas augstumi (jo gultas pārklājs netiks izmantots gultas galvgalī).

 

La atvieglotu gultas un matrača meklēšanu un izvēli, ieteicams noteikt prioritātes, apsvērt gultas novietojumu guļamistabā un veikt precīzus mērījumus.