"Daugavpils siltumtīklu" valdes loceklim piedāvā 3400 eiro atalgojumu

Rīga, 21.janv., LETA. Daugavpils pašvaldība izsludinājusi konkursu uz AS "Daugavpils siltumtīkli" valdes locekļa amatu, nākamajam uzņēmuma vadītājam piedāvājot 3400 eiro atalgojumu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

No kandidātiem pašvaldība sagaida augstāko izglītību, vismaz trīs gadu pieredzi valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā "Daugavpils siltumtīklu" darbības jomā vai vismaz trīs gadu pieredzi valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus. Kandidātam ir jābūt apveltītām ar šādām profesionālām amata kompetencēm: darbinieku motivēšana un attīstīšana, komandas vadīšana, orientācija uz attīstību, stratēģiskais redzējums.

Pretendentiem jābūt arī izpratnei par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību, darbību un labas korporatīvās pārvaldības principu pārzināšanai, vēlama pieredze pašvaldības vai valsts kapitālsabiedrību vadīšanā. Jābūt arī izpratnei par "Daugavpils siltumtīklu" darbības stratēģijas realizēšanu, tai skaitā izpratnei par uzņēmuma attīstību un stratēģisko plānošanu.

Tiek prasītas arī labas komunikācijas prasmes, spēja strādāt komandā, spēja argumentēt un aizstāvēt savu viedokli, teicamas latviešu valodas un vēlamas krievu un angļu valodas zināšanas, teicamas iemaņas darbā ar datoru un pieredze un izpratne Eiropas Savienības projektu realizēšanā. Kandidātam jāatbilst Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma un Komerclikumā noteiktajām prasībām, kā arī jābūt nevainojamai reputācijai.

"Daugavpils siltumtīkli" valdes locekļa mēneša atlīdzība ir 3400 eiro.

Pieteikšanās amatam izsludināta līdz 28.februārim.

Jau ziņots, ka uzņēmumam pagaidu valdes locekļa amatā ir piesaistīts nozares speciālists ar ilggadēju pieredzi siltumapgādes jomā - Aleksandrs Karpenko, līdz nominācijas procesa rezultātā uzņēmuma vadībā tiks iecelts pastāvīgs valdes loceklis.

Karpenko absolvējis Rīgas Politehniskā institūta (tagadējās Rīgas Tehniskās universitātes) Mehāniskas un mašīnbūves fakultāti, kur ieguvis maģistra grādu un inženiera-mehāniķa kvalifikāciju. Karpenko iepriekš ieņēma valdes locekļa amatu uzņēmumā SIA "Jēkabpils siltumtīkli", kur viņš strādāja kopš 2005.gada, bet pirms tam bija Līvānu pašvaldības izpilddirektors.

Pašvaldības uzņēmums reģistrēts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,448 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Daugavpils siltumtīkli" 2020.gadā strādāja ar 15,415 miljonu eiro apgrozījumu un 275 294 eiro zaudējumiem.

"Daugavpils siltumtīkli" nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, pārvadi, sadali un tirdzniecību, kā arī elektroenerģijas ražošanu koģenerācijas stacijās.