Uzņēmums "ADDO Defense" iekļāvies termiņos un piegādājis Latvijas iestādēm paredzētos 3,5 miljonus antigēnu paštestu

Rīga, 18.janv., LETA. Uzņēmums "ADDO Defense" iekļāvies termiņos un piegādājis Latvijas iestādēm paredzētos 3,5 miljonus antigēnu paštestu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā.

Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs pērn parakstījis līgumu ar uzņēmumu "ADDO Defense" par 3 563 344 antigēnu paštestu iegādi par kopējo summu 3 027 992 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

"ADDO Defense" bija iesniedzis saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, kurā viena testa cena ir 0,85 eiro bez PVN, un visa testu apjoma piegāde tiks nodrošināta 15 darba dienu laikā no līguma noslēgšanas dienas - līdz 17.janvārim. Aizsardzības ministrijā aģentūra LETA noskaidroja, ka pirmdien piegādāta pēdējā paštestu kravas daļa un līgumsods nav jāpiemēro, jo uzņēmums ir iekļāvies līguma termiņos.

Portāla "Firmas.lv" informācija liecina, ka minētā uzņēmuma īpašnieki ir SIA "ADDO Group", Kārlis Eindorfs un Jānis Maļinovskis. Kā patiesie labuma guvēji norādīti Artūrs Zavjalovs un Kristers Guršpons.

Uzņēmums pērn apgrozīja 1 107 809 eiro un strādāja ar 88 905 eiro peļņu.

Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē aizsardzības resors noslēdzis visu līdz šim iegādāto četru miljonu antigēnu paštestu izsniegšanu Latvijas iestādēm, savukārt testu pirmās partijas piegādātajam "Brief" aprēķināts līgumsods 330 182 eiro apmērā.

Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir noslēguši visu līdz šim iegādāto četru miljonu antigēnu paštestu izsniegšanu Latvijas skolām, sociālās aprūpes centriem, kā arī pārējām valsts un pašvaldību iestādēm.

Atbilstoši vispārīgās vienošanās noteikumiem uzņēmumam "Brief" no līguma kopējās summas 4 160 000 eiro tika aprēķināts līgumsods 330 182 eiro apmērā. Rezultātā viena testa izmaksas valstij veidos 0,96 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) iepriekš noteiktā 1,04 eiro bez PVN vietā. Līgumsods tiks ieturēts no izmaksājamās summas, un uzņēmumam tiks izmaksāta samaksa 3 829 817 eiro apmērā bez PVN par 4 000 000 testu piegādi.