"Stockmann" telpu īpašnieks mainījis nosaukumu uz "JP HoldCo"

Rīga, 18.janv., LETA. Universālveikala "Stockmann" telpu īpašnieks SIA "Stockmann centrs" mainījis nosaukumu uz "JP HoldCo", liecina "Firmas.lv" informācija.

Tāpat uzņēmumam reģistrēta īpašnieku maiņa, par to kļūstot Igaunijas kompānijai "Viru Keemia Grupp". Vienlaikus mainījušās arī kompānijas amatpersonas - valdē vairs nav Ivars Vendelins, Ūle Kristiāns Valdāls Korneliusens, kā arī valdes priekšsēdētājs Simo Peka Vehehīpe, savukārt no 17.janvāra valdē ir Ēriks Metuss un valdes priekšsēdētājs Hanss Stens Pizangs.

Jau vēstīts, ka Somijas mazumtirgotājs "Stockmann" decembra beigās ziņoja, ka restrukturizācijas ietvaros par 87 miljoniem eiro pārdevis tirdzniecības centrus Rīgā un Tallinā Igaunijas kompānijai "Viru Keemia Grupp".

"Stockmann" iegūtos līdzekļus izmantos parādu slodzes mazināšanai, kā arī turpinās izmantot tirdzniecības centrus kā īrnieks.

Latvijā SIA "Stockmann" 2020.gadā strādāja ar 26,459 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 34,9% mazāk nekā gadu iepriekš, un cieta 2,148 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija reģistrēta 1998.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,775 miljoni eiro. "Stockmann" pilnībā pieder 1862.gadā dibinātajai Somijā reģistrētajai "Stockmann", kas līdz pagājušā gada beigām bija arī tagadējā "JP HoldCo" īpašnieks.

Savukārt "JP HoldCo" reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 142 286 eiro. 2020.gadā uzņēmums strādāja ar ar 3,301 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 32,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 2,1 reizi un bija 1,168 miljoni eiro.