Rēzeknē no februāra par 13,2% samazināsies siltumenerģijas tarifs

Rīga, 18.janv., LETA. Rēzeknē no 1.februāra par 13,2% samazināsies siltumenerģijas tarifs, un tas būs 41,16 eiro par megavatstundu (MWh), aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Pēc SPRK regulēto komersantu aktuālajiem datiem gaidāmais siltumenerģijas tarifs Rēzeknē būs zemākais tarifs valstī.

SPRK skaidro, ka siltumenerģijas tarifa samazinājums ir saistīts ar zemākām pašu saražotās siltumenerģijas izmaksām. "Rēzeknes siltumtīkli" koģenerācijas stacijās ražo gan siltumenerģiju, gan elektroenerģiju, ko pārdod obligātā iepirkuma ietvaros. Elektroenerģijas cena, par kādu "Rēzeknes siltumtīkli" pārdod elektroenerģiju, ir palielinājusies, kā rezultātā ir pieauguši ieņēmumi, pateicoties kuriem komersantam ir bijusi iespēja samazināt siltumenerģijas izmaksas.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu "Rēzeknes siltumtīkli" iesniedza SPRK pērn 27.decembrī. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Kopumā SPRK šobrīd izskatīšanā ir 14 siltumapgādes tarifu projekti Latvijā. 

Kā ziņots, no 1.janvāra siltumenerģijas tarifi Rēzeknē pieauga par 57,7% līdz 47,42 eiro par MWh, bet pirms tam tarifs pilsētā bija 30,07 eiro par MWh.

"Rēzeknes siltumtīkli" ir reģistrēta 1994.gadā un tās pamatkapitāls ir 5,45 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2021.gadu vēl nav pieejami, bet 2020.gadā tā apgrozījums bija 8,576 miljoni eiro un peļņa - 33 772 eiro. "Rēzeknes siltumtīkli" pieder Rēzeknes pilsētas domei.