Līdz janvāra beigām pagarina pieteikšanos uz viena "Rīgas mežu" valdes locekļa amatu

Rīga, 14.janv., LETA. Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" valdes nominācijas komisija līdz 31.janvārim pagarinājusi papildu pieteikšanos konkursā valdes locekļa amatam mežsaimniecības, mežizstrādes un koksnes izstrādājumu ražošanas jautājumos, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

LETA jau ziņoja, ka nepietiekamā pieteikušos kandidātu skaita dēļ uz šo amatu decembra beigās tika izsludināta papildus pieteikšanās.

Pamatojoties uz trauksmes cēlēja ziņojumu par pārkāpumiem uzņēmumā, šī gada pirmajā pusē no amatiem tika atbrīvoti divi "Rīgas mežu" valdes locekļi - ilggadējais uzņēmuma vadītājs Aivars Tauriņš un Juris Buškevics. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja ir Anita Skudra.

Patlaban notiek SIA "Rīgas meži" padomes organizēts nominācijas process valdes locekļu atlasei. Šā gada rudenī uzņēmuma padomes izveidotā valdes nominācijas komisija izsludināja konkursu trim valdes locekļa amatiem - ar kompetenci mežsaimniecības jautājumos, ar kompetenci stratēģiskajā vadībā un nekustamo īpašumu apsaimniekošanā un ar kompetenci finanšu vadībā un administratīvajos jautājumos. 

Pieteikšanās uz trīs valdes locekļu amata pozīcijām noslēdzās 6.decembrī. Savukārt uz valdes locekļa amatu ar kompetenci mežsaimniecības, mežsaimniecības produktu ieguves un tālākas apstrādes jautājumos, tika izsludināta papildu pieteikšanās.

No valdes locekļiem tiek sagaidīta nevainojama reputācija, augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, valodu zināšanas, vismaz trīs gadu pieredze valdes locekļa vai līdzvērtīgā vadošā amatā vidējā vai lielā uzņēmumā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums "Rīgas meži" 2020.gadā strādājis ar 18,2 miljonu eiro apgrozījumu un 648 640 eiro peļņu. Uzņēmums dibināts 2008.gadā un pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.

"Rīgas meži" ir Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošs uzņēmums, kas ir trešais lielākais meža zemju apsaimniekotājs Latvijā. "Rīgas meži" ir Rīgas pilsētas mežu saimnieks, pārvaldnieks un kopējs.